sunbloom123 papatyakokulugece ayy gerçekten imreniyorum buzluk hazırlığı yapanlara misafir için börek poğaça vs bile yapmaya üşeniyorum 🤭😂😂 normal yapmaya üşenmiyorum ama buzluğa hazırlama olayı üşendiriyor 🤣
G-k papatyakokulugece börek koydum(pırasalı,patatesli,peynirli) içli köfte, dolma, sarma, haşlanmış nohut, haşlanmış fasulye, haşlanmış barbunya, yeşil fasulye, bide ekmeksiz acil durumlar için mini bazlama attım, ya tost yaparım yada öyle yeriz diye.
papatyakokulugece sunbloom123 çok güzel oluyor hazır yemek gibisi yok asıl sonradan usengeclik olur heleki oruçta insanın parmağı kalkmak istemez 😂
G-k sunbloom123 ben buzluk hazırlıklarını öyle çok çok dolu dolu yapmıyorum, kendimi yormuyorum. Mesela kek mi yaptım hemen yarısını stresliyim buzluğa atıyorum, bu akşam yemeğinde içli köfte mi yaptım, 50 tane 60 tane yapıyorum. Biz en fazla 15 tane yiyoruz gerisini atıyorum. Tekrar yaptığımda yine gerisini atıyorum. Hiç birşeyi kendimi yoracak kadar çok yapmıyorum. Mesela dolma sarma yaptım, biz 2 kişiyiz 2 kişilik pişiriyorum kalanı atıyorum. Özel hazırlık yapmanıza gerek yok.
sunbloom123 G-k ayy böle daha mantıklıymış ben kekin felan buzluğa atıldığını bilmiyodum sorun olmuyor dimi tekrar ısıtıldığında
G-k papatyakokulugece evet böreği çiğ koyuyorum çıkarınca üzerine hemen yağ-süt-yumurta karışımı sürüp fırına atıyorum. Bu sos ile yumuşacık oluyorlar. (Ben çıtır börek sevmiyorum)
papatyakokulugece sunbloom123 atılıyor onu bende yapıyorum ama uzun vadeli durunca dolap kokusunu alıyor max bir iki ayda bitmesi gerek
G-k sunbloom123 hayır ısıtmıyorsunuz, buzu çözüldüğünde zaten yumuşacık sünger gibi oluyor. Eğer sıcak seviyorsanız tabiki buzu çözülür kendine geldiğinde mikrodalgaya yada kısa süreli olarak fırına atıp ısıtabilirsiniz. 1-2 saat önceden çıkarmanız yeterli.
sunbloom123 papatyakokulugece bizde eşimle 2 kişiyiz sadece biraz uzak olduğumuz için gelen gidende çok olmuyo ondan birazda üşeniyorum sanırım.
Deleted33000 papatyakokulugece bu sene oruç tutamayacagim heralde çocuklarım da tutar bı tek benim ama misafir için sarma dolma yapıp dolaba atarım biraz da bazlama yaparım eşim sahurda sever gerisini taze yaparım buzlugum küçük dondurucum da yok
eed21 Benim doğumum denk geliyor Allah izin verirse köfte yapıp attım biraz sigara böreği attım daha sarma vs yapmayı düşünüyorum
Yazmelegi_ papatyakokulugece ramazanda dogum yapmış olcam o yüzden doğum için annemle yaptığımız şeyler var onlar da Yaprak sarması Lahana sarması Sulu köfte İçli köfte Etli mantı Patates Mantısı Katmer Bunları koydum hem doğumdan sonra kolay olur hemde eşime oruç tutacağı için çıkarır yaparım