Öncelikle herkese mutlu huzurlu yıllar dilerim güzel anneler ve anne adayları 🥰
Gelelim doğum hikayeme belki hatırlayanlar olur geçenlerde sancım 100 görünüyor diye bir tartışma açmıştım.
23 Aralık Salı sabahı hafif kahverengi lekelenmem olmuştu bu arada 39 haftalıktım takip ettim akşam üstü pembeye döndü dedim kesin nişanım geldi hafiftende suyum gelmişti çamaşırıma sızıntı gibi saat 18:00 a doğru yavaş yavaş belden ve kasıktan kasılmalar olmaya başladı yine takipteyim sürekli hareket halinde oluyorum. anladım bir şeylerin artık başladığını ve kendi sancım olduğu için daha mutluydum çünkü ilk doğumumu suni sancıyla yapmıştım 25 saat sürmüştü. Sonra eşim geldi işten ona söyledim bu arada kasılma sayarı takip ediyorum 10 dk 7 dk 5dk şeklinde değişti hep artık baktım yerimde duramıyorum ağrılarımdan nefes almak bile zor geliyor yavaştan hastane yolunu tuttuk. Acilde açılma varmı diye baktılar nst de 5 dk bir görünüyor sancım ve yine 100. Hemşire bu sancıyla sabaha doğum olur dedi ve yatış verdiler hemen odaya alındım nst ye bağlıyım sürekli sancım yine 5 dk bir ve çok şiddetli gece saat 4 e kadar bu şekilde sancı çektim yaklaşık 10 saat açılmada 4 cm olmuştu artık herşey çok hızlıydı benim için sürekli dua ederek geçirdim. Sonra birden kuzumun kalp atışları alınmadı yani nst de sürekli alarm verdi 3 kez üst üste oldu ve bir dk önce her şey çok güzel ilerliyor diyen doktorum bir dk sonra nst sonucu seni acil sezeryana alıcam dedi ben tabi ağlamaya başladım ne olduğumu anlamadan ameliyat önlüğü giyindim ve hala sancım var ameliyat masasına yatana kadar hala sancım devam ediyor hemen apar topar uyuşturdular ve bebeğimi çıkardılar ama kızlar ben bütün acıyı hissediyordum sezeryanda o kadar canım yandı ki Allahım ne olur yardım et diye ağlıyorum acımdan neden öyle hissettiğimi de anlamadım hatta bu acıya nasıl dayanıyorlar sezeryan olanlar diye düşündüm acaba benimle mi alakalı hala anlamış değilim açıkçası güzel bir deneyim değildi benim için çok zorlandım bugün 1 haftalık olduk bile anca toparlıyorum yalan yok 😢
Neyseki bebeğim sağlıklı 39+1 de geldi birde öğrendim ki bebişim kakasını yapmış içerde oda ayrı 🥲
Bu da benim hikayem kesinlikle kimseyi korkutmak değil niyetim yalnızca benim yaşadığım doğum hikayesi bu şekilde 🥹
herkese sağlıklı doğumlar dilerim rabbim kolaylıklar versin doğum yapacak annelere 🤲🏻🥰