Arkadaşlar buraya yazacak up uzun bı hikayem var ayrıntıları geçip belki bu basliklarda birilerine umut olur
2024 yılında 20 haftalık gebeliğim 4 gün süren şiddetli karın ağrısı ile sonlandi sonrasında büyükçe bı miyomum olduğu onu aldırmadan gebelik düşünme dediler miyom ameliyatım sırasında doktorum fark ediyor ki ben aslında yarım rahimli ve tek tüpum doğuştan hiç yokmuş histereskopi yapmis ameleyatta ve rahmin çok küçük değil ⅔ diye bilirim yeni gebelikte 32-33 haftayı net görürsün ama üzeri için bişey söyleyemem dedi doktorum 6 ay sonra korunmayı bırak 6 ay gebe kalamazsan vakit kaybetme tüp Bebek dedi ben tekrardan doğal yolla gebe kaldım perinatolog buldum ve muayene ye gittiğimde gel serklaj yapalım riske atmayalım ikinci kayıp hepimizi üzer dedi sağolsun ve serklaj yaptı bende pasif bir yaşama geçtim özellikle 20. Haftadan sonra tamamen yatarak geçirdim annem babam ve eşim baktılar genel anlamda herşey yolundaydı ama çok fazla ilaç kullandım kan sulandırıcı , progesteron kapsül ,nidicart, progesteron iğne vitaminler magnezyum bile günde 2 tane sadece wc ve duş için kalktım yataktan günde 3-3.5 litre su içtim enfeksiyondan korunmak için 31. Haftaya geldik ve hep olumlu konuşup 39. Haftayı göreceksin diyen doktorum serviks ölcup erken doğum olabilir beklentimi 37. Haftaya çekiyorum dedi ve ciğer geliştirici iğne yaptirtti fazlaca korkulu kaygılı neredeyse her gün ağlamalı biraz karamsar fazlaca umut dolu bir gebelik oykusuydu benimkisi 36. Haftada planlı sezaryenle sonuçlandi bebegim 3160 Gr ve çok sağlıklı doğdu şükürler olsun şimdi yanyanayiz dilerimki yeni yıl herkese çok daha kolay çok daha sağlıklı süreçlerle evlatlarına kavuşmayı nasip etsin inşallah 💐