Selam kızçeler 🥰 bugün 5 günlük olduk. Ancak yazabiliyorum herkese umut olsun. 2. Gebeliğim plesantam aşağıda ve rahim ağzını kapatarak başladık sezeryan olacak gözüyle bakarken çok şükür aşağıda ama yana kaydı ve normal doğum sürecine girdik fıkır fıkır kızımla sürekli dönüyordu. Neyseki 36 haftadan sonra artık baş geliş kaldı. 38+5 girdiğimde ufak ufak sancılar kendini belli etmeye başladı derken baya baya sancılanıyordum ama hep düzensizdi 3 gün fazla fazla akşamları sancılandım hiç uyumadım ama inatla suyum gelmedikce hastaneye gitmeyeceğim doğum sancısı ise bu evde çekicem diye kendimi tuttum hep. Bazen ağladım vs sancılanınca ama dayandım. Parça parça da nişan geliyordu. Farkındaydım. Perşembe akşam çok ağrım oldu hastaneye gittik 2 cm açılma vardı eve gönderdiler. Ve artık Cuma sabahı uyandım tuvalete sıkışık baya ayağa kalktım kaçtı dedim kaçırmış olamam ama su da bukadar olmaz daha fazla olur. Derken annem şükür gelmişti 1 gün önce suysa sancın gelir annecim bekleyelim dedi kahvaltımızı falan yaptık duşumu aldım kv- kp de gelmişlerdi gece. Sancılar gelmeye başladı 5 dk 1 bazen 3 dk 1 hastane zaten evimin karşısı. Kv - kp dedik biz bi gidelim eğer yatırırlarsa siz çantayı arabanın arkasında getirirsiniz. Derken sancıları yürüyerek karşılamak istedim yavaş yavaş acile geçtik. Hemen doğumhaneye aldılar beni açılma var ama bebeğin başı yukardaydı. Pilates topunu verdiler hareketlerimi yaptım vs sancılar geliyor tabi bebişin başının aşağı inmesi lazım gelen su değilmiş. Sonra damar yolu açtılar hızlıca ve ebe dediki bir serum takıcam bebeğin başı aşağı gelmesi için dedi küçük bir suni idi galiba ıkınma hissi için ama sadece 3 dk takılı kaldı 3 kere çok ciddi sancı geldi galiba ölüyorum dedim o arada bir anda suyum patladı.Suyum geldi dedim ve ebe Özge bitti bak bebiş kaka yapmış hemen 2 ıkın bağırma gücünü ıkınmaya ver cıkaralım kızımızı dedi ebemin biri sağolsun başımda beni sakinleştirdi ıkınmama yardım etti diğeri bebişi çıkardı ve toplam 1.5 saatte herşey oldu bitti kızımı kordonunu kesmeden göğsüme yatırdılar miniminnacık kakalı kızımı🥰🥰ve devlet hastanesi deyip geçmeyin hastane anne bebek dostu hastane ise Urla gibi bence hiç düşünmeyin 🥰 Çok şükür bin şükür rabbim herkese güzel doğum nasip etsin bir avazda kurtarsın🙏❤️ Güzel anneler