Kızlar canım arkadaşlarım buraya ben de doğum hikayemi yazmak istedim 😢
Sağlıklı ilerleyen bir gebeliğim vardı. En son kontrolüm 32 haftamdaydı, her şey yolundaydı. Bir sonraki muayeneye doktorumuz 37.haftamda çağırmıştı. 28.haftadan beri bebeğin başı da aşağıya inmişti. En başından beri normal doğum olacak gibi gözüküyordu yani
Ta ki 37.haftada muayenede her şey değişti. Tansiyonum ölçüldü,nst’ye girdim, sonra doktorun odasına geçtim. Doktor nst’ye baktı sancıların çiçek gibi dedi artık seni her hafta çağırıcaz hadi arkaya geç hazırlan dedi. Uzandım ultrasona girdim ve derin sessizlik oluştu 😢😢 Orda bir şeylerin ters gittiğini anladım. Bana en son geldiğinde ne demiştik diye sordu. Ben de hiçbir sorun olmadığını anlattım. Sonra ben başka bir doktor arkadaşıma gidip geleyim dedi. 5 dk kadar sonra 2 doktor beraber geldiler beni başka bir odaya alıp yine ultrasona soktular 😢
Doktor çok iyiydi canım şimdi hiç endişelenme hiç üzülme ama seni sezaryene alabiliriz bebiş hiç kilo almamış 32 haftada durmuş dedi 😭😭 tam 37 haftalıktım ama bebişin kilosunu 2.100 ölçtüler, 32 haftalıkken 1980 gramdı yani 5 hafta içinde sadece 120 gram almış 😭😭😭 baş çevresi de küçük çıktı 😭😭 güle oynaya gittiğim muayeneden acil sezaryene alınarak çıktım…
Çok ağladım çok korktum yanımda annem vardı o da çok ağladı… 10 dakika içinde doğumhaneye girdim, üstümü çıkardılar poşete koyup kapıda anneme yolladılar kendimi o kadar çaresiz ve yalnız hissettim ki çok ağladım içerde doktorlar ve anestezi ekibi beni çok motive etti çok sakinleştirdi…
Sırtıma 3 tane büyük iğneden yapıldı hemen uyuşma hissetmediğim için 😭 normalde çok evhamlı çok panik biriyimdir bebeğim adına korktuğum için hiçbir acı hissetmedim kendimi içten içe motive ettim hastane ekibi a’dan z’ye o kadar iyilerdi ki doğum müzik eşliğinde gerçekleşti
Anesteziden kaynaklı hiçbir şey hissetmedim sadece bebeğin karnımdan çekilerek çıkma anını hissettim bir de dikişlerin çekilmesini hissettim onun harici hiçbir acı hissetmedim 🥹
Maalesef bebeğim zayıf olduğu için haftası prematüre haftası olmamasına rağmen 4 gün prematüre yoğun bakımda yattı, burnundan oksijen desteği aldı. Ailemiz doğumhaneden yoğun bakıma çıkarılırken ve sonrasında bebeği hiç görememiş sadece eşime göstermişler küvözdeyken eşim her yerinde kablo vardı çok ağladım dedi 😭😭😭 bebiş ağlıyormuş babası babacım burdayım demiş hemen susmuş 😭 doktor kısa süreliğine dokunabilirsin demiş eşim karnına dokunmuş dokunduğu yer hemen kıpkırmızı olmuş eşim acaba canını mı yaktım diye çok üzülmüş 😭😭😭
4 gün yoğunbakımda 3 gün de benimle birlikte serviste yattı toplamda 1 hafta hastanede yatıp evimize çıktık 🥹
Yoğun bakım kapıları çok zormuş Rabbim kimseyi orda beklemeyi nasip etmesin. Evladınızı sadece 4-5 dakika görebilmek, dokunamamak öpememek ne acıymış
Şimdi ise bugün tam 43 günlüğüz, kilo alımımız halen düşük şu an 3.095 gramız ☹️☹️☹️ ne yazık ki halen normal bebek kilosuna gelemedik, gelemiyoruz ama onun haricinde çok şükür genel sağlığı yerinde
İlk 15 günde kilo alımı çok yavaş olduğu için 16.gün itibariyle doktor mama başlattı. Mama ve süt şeklinde gidiyoruz şimdilik
Öldürmeyen Rabbim öldürmüyor 🥹🥹 Bizim gibi olan anneler, umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. ❤️❤️