yaseminerten
Elle tutulur bir şey yok açıkçası şükür diyeyim. Benim ilk gebelik kaybından sonra ilk tıbbi genetige gittik bakmadilar ilk hamilelik normal dediler. Fetal dna vermiştik 11. Hafta onun sonucunu bekle dedi. Ona göre yol çizersiniz dedi genetik doktoru. Fetal dna sonucu sağlıklı geldi kızımızın. Öyle olunca başka ne sebep olabilir diye ben özelde perinatolojiye gittim. Benden pıhtılaşma icin trombofili paneli ve afas antikor( antifosfolipid, Antikardiyolipin, antibeta) baktı. Trombofili de 2 gen heterozigot geldi ama önemsiz bunlar dedi çok pıhtılaşma yapacak genler değilmiş. Tekrar 2 adet bekledim hamile kaldım tedbir amaçlı hap kullandım ecopirin 100mg, tiroit ilacı kullandım tiroit yükseldi. İkiz gebelikti o yüzden progestan da kullandım. Sonra 10. Hafta kontrolde kalp atışı yok ikisininde. Doktorumuz dedi ki genetik verin gittik tibbi genetikte kan verdik esimle periferik kandan kromozom analizi. Sonucu biraz uzun sürüyor 3 ay dediler ama 39 günde çıktı bizim. Birde bu sürede romatoloji bölümüne gittim gebelik kayıpları var diye anlattım. Bakılacak antikorlarina bakmışlar bir şunlar eksik dedi oda ANA Antikor ve lupus. Lupus bir pozitif geldi ama havadan nem kapan bir şeymiş başka hastanede lupus doğrulama tarama istedi. Lupus negatif geldi. Romatolojide de bakacak kalmadı. Sonra genetik temiz geldi eşimle doktorum birde rahim şekline bakalım genetik sonrası demişti aklımızdan silinsin diye onuda baktırdık biraz kalp şeklindeymis ama cerrahi işleme gerek yokmuş.
Ha birde endokrine gittim tiroit baktırdım oda temiz ama hamile kalınca tiroitlerim artıyor.
Bu süre zarfında çok doktorlara yazdım bazısı tamamen şans diyor bazısı kan sulandirici iğne lazım sendeki gen pıhtılaşma yapıyor dedi.
Ama en büyük görüş birliği hem benim doktorum hem 2 romatoloji doktorunun kan pıhtılaşması iğne şartmis
Biraz uzun oldu kusura bakmayın herseyi yazayım belki size de yol gösterir benim sürecim böyle oldu. Hematoloji doktorunada gittim 2 tane onlar senin biseyin yok kan sulandirici iğne doktorun verirse ama şart değil dediler ben riske girmiycrm kendi doktorumu dinleyeceğim