Merhaba arkadaşlar 30 haftalık ilk bebeğime gebeyim. iki gün önce karnımda aşırı sertleşme şikayetiyle hastaneye gittik, yatış verdi doktor. rahim ağzımda incelme olduğunu ve erken doğum riskinin çok yüksek olduğunu söyledi iki gün hastanede kaldım serum ve ilaç (adalat rono)tedavisi uygulandı fakat hastaneden taburcu olmadan son kez ultrasona bakıldığında rahim ağzının iyice İnceldiğini ve rahim ağzı uzunluğunun kısaldığını söyledi(3.3). Evde yatış önerdi tuvalet haricinde kalkma dedi. Bebek doğduğunda yaşama ihtimali yüksek fakat küvezde uzun süre kalma ihtimali olduğundan kaynaklı bir ay bile tutsak bizim için avantaj dedi. Şu an çok korkuyorum eve geldim karnımda yine sertleşme oldu sertleşme olduğunda ilaçtan fazladan bir tane daha içmemi söyledi öyle yapıyorum ama yine çok tedirginim yani doğum her an başlayabilir. Rahim ağzına dikiş de atabilirim dedi fakat bebeğin kafası çok yakın olduğu için kesenin patlama ihtimali olduğunu söyledi özellikle bu haftalarda dikiş atmak riskliymiş bebek büyük olduğu için tabi onun kararını da bize bıraktı isterseniz atarım dedi kafam allak bullak benzer durumlar yaşayan var mı ne yapmalıyım bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen??