Bebeğim de ne olduğunu bir türlü anlayamıyorum belki de hiçbir şey yoktur zaten hep öyle ümit ettiğim ve Allah’a dayandğm için amniyosentez veya fetal mr yaptırmadım ama içimde her doktordan ayrılışımda endişe belirsizlik ve ne olacak düşüncesi. Psikolojim artık çok yoruldu her ne kadar Rabbime güveniyorum desem de annelik iç güdüm beni rahat bırakmıyor. şöyle özetleyeyim 20. haftada sağ 11 sol 8.6 (perinatolog ölçtü), 27. haftada sağ ve sol taraf 12 mm (kadın doğumcum) 29. haftada sağ taraf 12.6 sol taraf 10.1, 32.haftada başka kadın doğumcu sağ 10, sol 9. Bunun haricinde perinatolog geç döllenme yaşanmış geçmiş usg ölçümlerin buna işaret ediyor diyerek 8 Mayıs olan SAT’ı 16 Mayıs ile değişti bunu kendi kadın doğumcuma söylediğimde o da 16 Mayıs olarak güncelledi yine de bebeğim bir hafta geriden geliyor dün çalışabilir raporu almak için gittiğim başka bir doktorda 32.sin ama bebeğin ölçümleri 31 gibi dedi halbuki sat tarihim düzenlenmişti yani bu iki haftalık bir gerilik mi oluyor.. Anlayamadığım bebeğim gelişmekte olan bir bebek çok şükür gelişimi durmuyor ama hep geriden geliyor ayrıca bu ventrikül genişliği konusu. Bebeğim geç döllenmişse de bu kadar da geç döllenme olabilir mi..veya ventrikülden kaynaklı bir gelişim geriliği mi anlamış değilim endişelerime engel olamıyorum çok canım sıkkın. Tevekkül etsem de aldırmayacağımı bildiğim için amniyosentez vs. reddetsem de ara ara böyle takılıp kalıyorum yine o dönemdeyim.