İlk çocuğumu 39 + 1 olarak Vajinal yolla dünyaya gelmişti ama bu sefer 40 artı olmasına rağmen herhangi bir doğum belirtisi ve açılma yoktu sabah hastane yatışım yapılacak ve suni sancı verilecekti muayenede hiç açıklık olmadığı için akşam eve geldim aslında haftaya kadar yürüyüşler hurma vs her şeyi yapmıştım ama muayeneci açıklık yok deyince o gece için pek de kendimi zorladim sayılmaz Birkaç squat ve biraz da hurma yedim ve yarın yatışımı yapılacak diye duşa girdim saat 1:00 gibi ağrılarım olmaya başladı ama o kadar uykum vardı ki ağrılarım bastırdı ve uyudum saat 6:00’da uyandım ağrılarım tekrardan başlamıştı ortalama Aralık 10 12 dakikaydı agridan takibe aldığımda altı 7 dakika aralığına düştü zaten yatışım yapılacağı için Hastane için yola çıktım saat 9:00’da hastaneye vardığımda sancılarım artık 3 dakikada 1 olmuştu yatışımı yapıldı ve doğumhaneye indim eve muayene ettiğinde dokuz santim tam açılma dedi doğum başlamış ancak kafa kanalı olmadığı için biraz bekleyelim dedi zaten doktorun da onun için hastanede yoktu daha sonrasında sancılarım sıkılaşmaya başladı 10:30 gibi doktorum geldi gelişi ile suyumu patlattı eve ve 10 dakikanın içerisinde 11:03 de doğum gerçekleşti herhangi bir kesi oluşmadı biraz sıyrık var denenip iki dikiş atıldı ve yeni maceramız başladı herkese sağlıklı kolay doğumlar diliyorum iyi geceler 🌸