YyyyYasemin Merhaba, benim bebeğim de 25 haftalık doğdu, rop sebebiyle bir kez enjeksiyon bir kez de lazer operasyonu geçirdi. enjeksiyon için kullanılan anti vgf gözdeki zararlı damarlanmayı dururken, bir süreliğine gözün normal damarlanma sürecini de durdurmuş oluyor ancak bu geçici bir süreç. Tedaviden sonra hem ropun tekrarlama durumu, hem de gözün kendi doğal damarlanmasının tamamlanma durumu düzenli rop muayeneleri ile takip ediliyor. Benim kızımın durumunda olduğu gibi bazen rop tekrarlayabiliyor ancak bu süreçte gözün doğal damarlanması da ilerlediği için çoğu zaman rop gözün en dış kısmına kalmış oluyor ve ropu tamamen bitirmek ve aylar sürecek muayene süreçlerini kısaltmak için duruma göre gerekirse lazer uygulanabiliyor.
Ropun tedavisinin nasıl olacağını ropun bulunduğu yer ve yaygınlığı belirliyor. Gözün daha iç kısımlarında genelde enjeksiyon öncelikli oluyor çünkü enjeksiyon gözdeki damarlanmayı geçici olarak yavaşlatsa da devam ettiriyor ancak lazer bir yakma işlemi olduğu için uygulandığı kısımlarda görme alanında daralmaya sebep olabiliyor. Hangi derecede, hangi kısımda hangi tür tedavinin uygulanacağına dair prosedür çoğu zaman oldukça açık ve karar zarar dengesi gözetilerek karar verilmeye çalışılıyor. o yüzden endişe etmeyin bebeğinize şifa vesilesi olmuştur inşallah.
İşlemden hemen sonra gözdeki hassasiyet, şişlik ve geçici süreyle oksijen ihtiyacının artması oldukça yaygın, nadir görülse de enfeksiyon riskine karşı zaten koruyucu göz damlası tedavilerine başlanmıştır.
her ne kadar çok stresli ve üzücü süreçler olsa da duamız sağlık vesilesi olması çok şükür benim kızıma oldu🙏🏻 1 yaş görme muayenesinde de her şey yolunda çıktı. Darısı daha kolay şekilde size nasip olsun. Sağlıkla kavuşup, sağlıkla büyütün.🙏🏻❤️❤️❤️