seymosss_ Merhabalar 10+5 oldum 59 la başladığım hamileliğime şuan 62 oldum canım çok sıkılıyor kilo konusunda neler tavsiye edersiniz veya bu kilo artışı normal mi 🫣
Slnn1122 seymosss_ canım ben de aynı durumdayım 53 kiloyla hamile kaldım şu an 56 kiloyum daha 11. haftadayım millet son aylara kadar sadece dört 5 kg alıyor biz hızlı başladık halbuki öyle çok da bir şey de yemiyorum herhalde bizdekiler ödem
nasminan seymosss_ doğuma 1 ay kadı 17 kilo aldım doğumdan sonra gideceği için çok umursamıyorum açıkçası ilk kızımda 25 kilo almıştım hepsi gitmişti
yagmurandrmk seymosss_ ben 29. Haftadayım 11 kilo aldım 😅 ama sadece göbeğim çıktığı için çok takmıyorum başka bir yerimden hamile olduğum anlaşılmıyor 😅 doğurunca bize kalanları vereceğiz çocuğun olanlar zaten gidecek çok takma bence suyu plasentası rahmin çocuk falan derken onlar da belli bir ağırlık oluşturuyor sana zaten 😅 keyfine bak evladın sağlıklıysa senle alakalı da bir sorun yoksa şeker falan vs 20 den sonra ödem yapmaya da başladım açıkçası en fazla hedef 63 diyorum kendi kendime 2 ayım kaldı yaklaşık olarak bakalım nasip ne olacak yaşayıp göreceğiz ❤️
seymosss_ Slnn1122 sende iştah artışı oldu mu bende iştah da çok 🫣 dengelemeye çalışıyorum ama maalesef ilk aylarda mı kilo alınır son aylarda mı ben çözemedim o durumu da 😐
gunesimekardes Slnn1122 tamam da siz zaten dusuk kilolarla baslamissiniz kilo almaniz normal. Gebelikte bebegin saglikli gelisimi icin anne vucudu en saglikli haline gelmeye calisir. Ben ilk gebeligimde 9 kilo verdim ilk 3 ayda. Cunku kilolu baslamistim. Simdi de 31. Haftadayim 4 kg aldim cunku zaten cok kilolu basladim. Ayni boydaki arkadasim 27 kg almisti ayni kiloda dogum yaptik. Ayrica dogum sonrasi emzirme cok hizli kilo verdiriyor. Ilk gebeligime 85 kg basladim kizim 4 aylikken 72 kg dim. Herkesjn vucut yapisi farkli. Doktorunuz sorun gormedigu surece sorun yoktur. Kendinizi baskasiyla karsilastirmayin. Doktor bana kilo vermen lazimdi demisti mesela. Gebelikte herkew kilo alacak diye birsey de yok
orkidemm_ nasminan ay gitti mi cidden 35 haftalığım 16 kilo almışım endişe ediyorum gitmez diye çok ödemliyim
seymosss_ orkidemm_ bende çok endişe ediyorum bu kadar erken kilo almaya başladığım için özellikle 😐😐😐
nasminan seymosss_ ben 3 gün yatmıştım hastanede 10 kg gitmişti geri kalan 15 kg da 1 2 aynicinde kendiliğinfen gitti hiç bir şey yapmamıştım
orkidemm_ seymosss_ canım lütfen dikkat et evet kilo verilir deniliyor ama gene de olsun ben ilk 4 ay hiç almadım kusmaktan bulantım bitti ben afedersin hayvan gibi iştahım açıldı yani tecrübesizdim inan ki bilsem daha kontrollü giderdim şuan dikkat ediyorum mecbur çünkü zaten son aylar alınıyor ben şuan zorlanıyorum diyet yapıyor gibiyim mesela bebekte benle birlikte kilo alıyor ana oğul tosuncuk olduk
Neoncivciv Arkadaşlar saçmalamayın kilo bu alınır verilir. Çocuk sağlıklı olsun yeter. Tamam abartmaya gerek yok ama takıntı yapmaya da gerek yok.
burcu_burcu İlk gebeliğimde hamileikte normal kilo alıp emzirirken nasıl olsa gider diye düşünmüştüm ama gitmedi üstüme yapıştı. Diyet falan verdim çok sonra şimdi yine hamileyim verdim dediysem yüksek kilolar yani. 11+4 iki kilo aldım dikkat ediyorum desem de sadece az az yiyorum. Mide bulantım yok ama iştahım da aşırı değil zaten çoğu şey kokuyor sanki. Bu arada son aylarda alına kilolar bebeğe ilk aylar bize geliyormuş 😌
papatyakokulugece seymosss_ neden bu kadar takıyorsun ki 55 le hamile kaldım 12 kilo aldım sadece çocuk 3260 doğdu önemli olan senin değil onun kilo alması ona yarayacak şeyler dene kefir gibi avokado gibi tahin gibi çocuğa kilo aldircam diye herşey ağıza atılmaz 🤣
Senacanblt_ seymosss_ valla ben hiç kilo alışımı kafaya takmıyorum hsmileyiz ve hormonlsrımızda iştahımızda değişiklik oluyor illaki bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo alınır verilir bence sende çok kafaya takma
honeyandsun Ben de 14. haftadayım yememe dikkat etmeme rağmen kilo verdim şu an başındayım diye çok takmıyorum ama hayırlısı olsun
edannnnur seymosss_ karbonhidrat çok kilo aldırıyor hamur işi falan yemeyin akşam belli saatten sonra yemeyin almazsınız
cokpardonya Selam ben 12+3deyim 60 kg ile basladim 2,5kg aldim simdiden. Mide bulantisi yüzünden sürekli atistiriyorum hatta ayni soruyu sordugum bi baslik da ben acmistim. Daha ilk trimesterda böyleysek sonlarda nolucaz bakalim.