Deletedmom_787 ben tüp mideliyim ameliyat olalı 7 sene olcak, 83 kg ile oldum 48 kglara düşmüştüm, bende sizin gibi kontrolsüzdüm boyum 158 kg sırıtıyordu birde benim kronik troid ve romatizma hastalıklarım var o kgda normalde yapmıyorlar yan hastalıklarım sebebiyle oldum, ilk 2 ay çok pişmandım sonra alışmaya başladı vucut ilk 3 sene aşırı sağlıklıydım sonra evlendim falan çok güzel gidiyordu her şey 5 sene kgmu 55 civarında korudum, hamile kaldım 58 kg ile 63 de doğum yaptım 21. Haftada erken doğum bebeğimi kaybettim o aldığım kglaları veremedim 61 e falan düştüm ama 50 leri göremedim, gebelik kaybından 1 yıl sonrada açık miyom ameliyatı oldum aynı sezeryan gibi oldu o da kg lar dahada oturdu üstüme hareketsizlikten, 68 kgları gördüm tartıda baya psikolojim bozuldu, kendi çabamla yeniden 65 e falan düştüm ama yeterli diyet spor yapmıyordum artık midemi iyice açmıştım, ikinci hamileliğime 66 kg ile başladım 4 ay önce :) şuan hiç kg almadım şişkinliğim olduğunda 1 kg çıkıyor azalıyor tuvalet durumuna göre, ama mide eski mide değil tabi müsade edersen büyüyor korumak bizle alakalı ama insan bazen nefsini kontrol edemiyor, niyetim doğuma kadar çok az kg almak kontrollü ilerlemek doğum sonrası spor ve beslenme ile 58 hedefim bilmiyorum umarım olur ben kg aldıktan sonra hep bir ameliyat doğum vs ile uğraşınca kglar yapıştı üzerime, çok yakın arkadaşımda benle aynı dönem oldu o 56 kg ile hamile kaldı şuan 7 aylık hamile 65 kg, o hiç ben kadar kg almadı mesela hep dikkat etti, eğer şuan kgnuz morbite obezite boyutunda değilse ameliyatı doğumdan sonraya öteleyin, çunkü ilk 1 sene zaten korunmanız gerekcek , yaş faktörünüzü kg ve hormonel durumunuzu değerlendirerek karar verin derim, her ameliyat risklidir sonuçta anestezi alıyoruz, iyi bir cerrahla süreci yönetirseniz inşallah sıkıntı yaşamazsınız, ben kg takıntısı olan biriyim şuan iyi ki oldum diyorum, benden sonra 3 arkadaşım daha oldu geçen senede ablam oldu hepsininde operasyonları güzeldi ama vucudun tepkileri herkeste farklı kimi çok zorlanıyor özellikle ilk 3 ay ölcem falan sanmıştı ablam :) tüm depolar biranda boşalmaya başlıyor cunku vucuttaki vitamin potasyum kalsiyum vs bunlarda kasılmalara sebep oluyor, ablam asla et suyu vs içmez peynir ürünü yemez doğru duzgun o yüzden ameliyat sonrası beslenmesi çok yanlıştı, protein ağırlıklı besleniliyor öncelik her zaman protein olcak ameliyattan sonraki hayatımızda onunla doyurcaz karnımızı gereksiz şeker karbonhidrat almıcaz. Yine sorularınız olursa yardımcı olurum ama tüp mide dışında diğer yöntemler kalıcı olmuyor kendi iradenizle vermediğiniz sürece