Merhaba sevgili anneler 🌸
Bir hafta öncesine kadar oldukça yoğun kaburga ağrıları yaşıyordum. Sonra birden bu ağrılar kesildi ve gerçekten kendimi kuş gibi hafif, enerjik, neredeyse hamile değilmişim gibi hissettiğim bir gün geçirdim. Ancak o günün hemen ardından yaklaşık bir haftadır gecelerim kasılma ve sancılarla geçiyor.
Gündüzleri çalışıyorum; 37. haftama kadar çalışabilir raporu aldım. Gün içinde çoğunlukla oturarak çalışıyorum ama saat başı kalkıp yürümeye özen gösteriyorum. Yürüyüşlerde artık ciddi bir baskı hissi, nefes nefese kalma ve kramp yaşıyorum; fakat asıl zorlayan geceler oluyor.
Bu gece, son bir haftadır devam eden sancılara ek olarak, sanki regl olacakmışım ama bir türlü olamıyormuşum gibi bir his ve bel ağrısı da eklendi. Bebeğim çok hareketli; sürekli karnımın üst kısmına tekmeler atıyor. Aynı zamanda vajinal bölgemde belirgin bir gerilme hissi var. Duş aldım ama şikâyetlerim hâlâ devam ediyor.
Suyum gelmedi, nişanım da henüz yok. Ancak bir haftadır yaşadıklarım giderek zorlaşmaya başladı. Bebeğim ölçümlerde yaklaşık 3 hafta önden gidiyor, bu da beni erken doğum ihtimali konusunda endişelendiriyor. Bir yandan da itiraf edeyim, artık gelsin istiyorum…
Bu kandil gününde duygularım gerçekten çok karmaşık. Benzer şeyleri yaşayan oldu mu? Bunlar doğumun yaklaştığına dair normal belirtiler mi, yoksa dikkat etmem gereken bir durum olabilir mi? Deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 🌙