Gunes_didem ilk gebeliğim 16 haftalık kaybettim ağrılarım başladı çok şiddetli on dk içinde suyum geldi arkasında da bebek geldi onun öncesinde ağrım sızım yoktu. Anne karnın ölmüş olsaydı suyum gelip bebek kendi ittirmezdi dediler canlıyken kendini ittirdi için rahim ağzımda ağrısız açılmış olduğu için bu tanıyı koydu doktorum. Daha sonra ki gebeliğim de de doktorum önlem amaçlı yapıcaz dedi 13. Haftamda serklajım oldu hiç ağrım sızım yoktu progestan kullandım en başından beri daha sonra 19. Haftamda rahim boyum 50 mm idi çok iyiydi daha sonra 21. Hafta kontrolümde 14 mm düşmüş ve hunileşme başlamıştı ilaçları çoğalttık tabi hastanede yattım bir gün 30mm çıktı sonraki kontrolümde çok iyiydi sonra işte 26. Haftada tamamrn kısaldığını bebeği sadece dikişin tuttuğunu öğrendim ialç sayısını arttırdık. Bu süre zarfında hiç ağrım olmadı. Tabi ki hafif kasık bel ağrılarım oldu ama bunlar normal gebeliktede oluyor. Hatırladığım kadarıyla detaylı yazmak istedim. En başından beride hep dikkat ettim önlem amaçlı diye rahat olabilirsin dediler ama ben yinede çıkmadım evden şimdi 2 gündür evde yürümüyorum bile telrardan rahim boyum uzar diye dikkatliyim. Ciğer geliştiricide oldum dün ve bugün benim şuanlık böyle gidiyor. Önlrm amaçlı olup hiç yatmayanda var artık kontrollerinize göre ayarlanır onlar🌸