bersuu Şeker yüklemesi esnasında tüm değerlerim yüksekti aslında ama iki değer 180-200 civarıydı doktorum öncelikle diyet ve takip verdi, diyete elbette hemen uyum sağlayamadım çünkü karbonhidrat ve şeker olmadan yaşayamayan biriydim. Sonra doktorum uyarı yapıp tekrar takip istedi bu kez dikkat ettim fakat gebelik haftası ilerledikçe şekeri kontrol etmek zorlaşıyor maalesef değerlerim yine yüksek seyrediyordu, küçük dozlu insülin başladık ilk hafta günlük 1 kez 4 ünite vuruyordum ama etkisi olmadı, günlük 1 kez 10 üniteye çıkardık epey faydası oldu ama sınırlardaydı son olarak günlük 1 kez 12 ünite yaptık ve iyi gidiyor bir aydır 12 ünite şeklinde vuruyorum. Insülinin bir zararı yok aksine vücutta halihazırda üretilen bir hormonun dışarıdan ekstra takviyesi zaten. Örneğin haftada bir iki kez unutsam insülin vurulmayı o hafta bebeğim şişiyor ve amniyon sıvım üst sınırda seyrediyor, bu da bebekte erken doğum ve solunum sorunlarına yol açabilecek bir durum olduğundan elimden geldiğince unutmamaya ve diyete devam etmeye çalışıyorum. Hayatımdan çaya attığım şeker hariç(onu da esmer şekere çevirdim) tüm şekerleri, pirinci, patatesi, beyaz ekmeği vesaire çıkardım. Alıştım da bu düzene, daha çabuk doyup uzun süre tok kalıyorum ara öğünlerin de sayesinde. Çok uzun yazdım sanırım ama açıklayıcı olsun istedim 🫣 Umarım sorularınıza cevap olmuştur 🫶🏻