helingk Merhabalar bugün 23. Haftaya giriş yaptık ve doktorum 3. Aydan itibaren ilaç değişikliği yaptı. Folik asit ve demir ll sülfat’ı doğuma kadar kullan dedi ama bir çok anne ve hekim folik asidin belli bir yere kadar kullanılması gerektiğini söylüyor ne yapılmalı
happymommmfy helingk ben de 12. haftada bıraktım ondan sonra da multivitamin başladım ama multivitamin içerisinde folik aşıt var bu da doğa kadar kullanılıyor
busrasya2334 helingk kızmda sonuna kadar kullandım doktorum öyle istedi am şu multivitamin tarzı olanlardan kullandım şuan 17. Haftadayım ikinci gebeliğimde toplam 17 kere kullanamamışımdır ya içindeki balık yağı midemi bulandırdı tiksindim ya unuttum kaldı falan derken içemedim vallaa
yagmurandrmk helingk 12. Haftayakadar kullandım sonra doktorum bıraktırdı şimdi omega verdi 2 haftadır kullanıyorum ve onun içinde de var 12 ve 27 arasında sadece demir ve kan ilacı kullandım ve hala devam ediyorum zararlı olsa zaten vermezler omega vitaminlerinde genelde oluyor. Endişeleriniz varsa doktorunuza mutlaka söyleyin bizden daha detaylı şekilde anlatırlar size ❤️
melike_165 @helingk benim şu an 14 hafta oldu ve 12. Haftada bıraktım kullanmayı ilk üç aylık dönemde kullanılıyor diye biliyorum doktorda öyle söyledi şu an demir d vitamini ve omega başladık doğuma kadar kullanıcam
ikizlerinannesi58 melike_165 merhaba vitaminleri hangi markanın verdi ve kan değerlerine bakıp öylemi veriliyor. Ben 7.haftadayımda bana folik dışında hiç bir şey vermedi kontrole önümüzdeki hafta gideceğim nelere bakılıyor neler yapılıyor bilgi verebilir misiniz
helingk melike_165 işte çok fazla oldu sanıyorum dün kestim ben de Multi vitamin kullanıyorum tek başına
nuriyegcl Ben 16. Haftada cinsiyet öğrenmek için gittiğimde özeldeki doktor folik asiti kullanmama artık gerek kalmadığını söyledi multivitamin kullanıyorum şuan onun da içerisinde folik asit var ama diger vitaminleri de içeriyor çinko, balık yağı vs.
sevacano nuriyegcl şimdi şöyle canım 12.haftadan çoğu dr kesiyor yerıne 2tane ilaç yazıyor onlarında içerisinde folik asit olduğu için kesiyorlar fazla gelir dozu diye sana bu vitamınleri vermedise folik asit verdiyse bu ola bilir ama diğer vitamınlerin eksik kalıcak o yüzden bana hem kan bir sürü içeriğinde olan vitamınler verdi folik asiti kullanmamamı soyledi oyle de yaptım sen de o şekilde talep ede bilirsin artı ekstra demir ve magnezyum da içiyorum
miniginannesi__ busu1 bende foliği bitirdim multivitamin kullanıyorum içinde folik de var demir ve d vitamini bu 3ünü kullanıyorum
helingk busu1 var diyenler var yok diyenler var ben ona hiç bakmadım ama omega ve vitamin desteği ağırlıklı benimki
busu1 miniginannesi__ Heh benimde öyle herkesin böyleymiş demek ki ben hep 3 ay kullan bırak duyduğum için telaş oldum🫠
helingk Hepimizinsorunlarivar13_ kullan diten doktor olursa da kullanmayı düşünmüyorum sağlık ocağındaki ebem otizmi bile tetikler dedi fazla folik asit
helingk ikizlerinannesi58 3 ay bitince folik asit kesiliyor başka kan ya da vitamin takviyesine geçiriyorlar ama ihtiyacı olana verilir tabiki o kişiden kişiye göre değişiyor