Kızlar 4 yaşında bir kızım var 2. Gebeliğim 24. Haftadayım. Kızım doğduğundan beri uykuları problemlidir artık alıştım diyeyim. Uyumaz asla uyumaz. 1,5 yaşında öğle uykusunu bıraktı. Gece de uykuya dalması öyle zor ve uzun oluyor ki. Her sabah 8 olmadan kalkıp okula giden düzeni rutini doğduğundan beri olan bir çocuk bu. Saatlerce başında kitap okurum masal dinleriz elini tutarım vs. Kendi yatağında kendisi uyuyor. 2-3 yaş arası geceleri kalkıp uyumazdı çok şükür o bitti. Bi kere uykuya dalsa geceyi geçiriyoruz artık. Ama aklım almıyor gerçekten anlamıyorum neden uyumaz bi çocuk. Akşam 9-9.30 gibi her akşam rutinleri yapıp yatağa giriyoruz. Ekran zaten çok az veriyorum o da yatma saatine yakın değil. Bu saat oldu hala duvarlarla oynuyor pis pis gülüyor bana. Artık sabredemiyorum bağırdım çağırdım. E yorgun çocuk bir de ben bağırınca hepten delirdi ağlayıp bağırmaya başladı o da. Anne sarılalım diyip durdu. Bir yanım üzülse de hala çok sinirliyim ya anlamıyorum neden uyumaz bir çocuk neden. Benim bile uykum geliyor benim kızı bıraksanız oturur. Hoş bırakmıyorum da sanki uyuyor mu o da yok. Bi ara eşim zaten uyumuyor kendini yıpratma dedi diye saat 10-10.30 hatta 11 e kadar bırakıyordum oynasın. Bu sefer de uykusuzluktan huysuzluk yapmaya başlıyor eşimi beni özellikle sinir etmeye çalışıyor. Kaldı ki yatağa gidince de yine hemen uyumuyor bu sefer uyuması 12-1 i buluyor. Bilmiyorum çok kişiyle konuştum çok yardım istedim çok akıl aldım ama çare bulamıyorum. Bir de sizlere sorayım dedim varsa önerilerinize açığım. Çok uzun olmuş okuyan olur mu bilmem ama inanın anlatsam daha bi bu kadar yazarım içim soğumaz. Şimdiden teşekkür ederim