dgngr Eşim normal yaparsan yenilenirsin, hemen ayağa kalkarsın diyo. Annem sezeryanla doğurmuş. İkisi de korkutucu geliyo. Sadece pişman olanlar cevaplayabilir mi? İyi olanı değil, olmayanı öğrenmek istiyorum. Neden önermiyosunuz?
deletedmom43191 dgngr normal dogum korkutucu degildir gayet kolay basittir normal kasik agrisi ve karin agrisi cekiyosun bebek çıkarma isi ise korkutmasın kabız olmuş gibi ikiniyosun hiç zor tarafı.yok dogumun
zeyyneepp dgngr doğum anneye kalmış annenimln sagligina kalmis bisey kimseyi korka korka normal veya sezeryan doğum yaptiramazlar buna karar verecek kişi siz ve doktorunuz..
Leontiine dgngr Hiç böyle düşünme eşin bile olsa fikir vermesine müsade etme bence. Sadece kendine ve bebeğe odaklan. En doğru kararı doktorun ve bebek karar verecek. Bak ben hep normal istiyordum. Olası durumda sezeryana da okeydim ikisinde psikolojik olarak hazırladım kendimi ama normal yapmak önceliğimdi. Fakat çatı muayenem iyi geçmedi kemik yapım aşağıdaymış risk olduğu için zorunlu sezeryana döndüm.
Busranur_mnts dgngr ilk gebeliğim herşey yolunda giderse inşallah normal doğum olsun isterim sezeryan hayat kurtarıcı bi müdahale ama ağır bi ameliyat kaç kat kesiyorlar iyileşmesi uzun sürüyo ve gerçekten normal doğum hem anne hem bebek için daha iyi bebek vajinadan geçerken anneden yararlı bakterileri alıyormuş bağışıklığı için iyiymiş epizyo kesisi olmazsa da birkaç güne toparlanmış oluruz
anneoluyorummm103 dgngr normal doğum yapmadım ama keşke yapabilseydim. Sezaryen olalı bugün 8 gün oldu. Ne doğru düzgün sütüm geliyor ne de bebeğimi kucağıma alabiliyorum. Meme ucum yok zaten emziremiyorum silikon uç kullanıyorum ama ağrıdan doğru dürüst kucağımda tutamıyorum emzirmekten bile vazgeçmek üzereyim. Zaten son 3-4 gündür günde 1-2 defa anca deniyorum ve o kadar mutsuz hissediyorum ki. Tabi bu benim tecrübem belki senin için her şey daha kolay geçer hiç belli olmaz ben sadece mücadeleci birisi değilim belki de ondan böyle kötü hissediyorum
dgngr anneoluyorummm103 teşekkür ederim güzel açıklamanız için. Bi an önce bebeğin de sen de sağlıklı ve mutlu olursunuz
ElaEge dgngr çok istemiştim normal doğumu mecburi sezaryen oldum pişmanım keşke başka doktorları gezseydim normal olması için şansımı deneseydim sezaryen zorunluluk harici tercih edilcek bir şey değil bence o dikişlerin geçme süreci gülememek ağlayamamak öksürüp hapşıramamak benim için gerçekten zordu tercih hakkım varsa normal doğum isterdim
ozgmom dgngr sezaryen oldum keşke normal yapsaydım çünkü bebeğimle ilgilenmekte zorlandım hemen ayaklanmama rağmen. Dikiş yeri izi belli oluyor beni rahatsız ediyor bilmiyorum. Sütüm 4 gün sonra geldi çocuğumu kucağıma bile alamadım doğru düzgün ten teması vs zor yani ben ikinci kez olsa normal doğumu tercih ederdim.🌸
Havin49_ dgngr eşin normal doğum kolaysa o öyle doğursun Cnm 😀😀😀 Şaka bir yana doğum tamamen bünye meselesi benim ilk normal doğum du çok kötüydü 40 gün popo üstü oturmadım gelinimiz sezeryan oldu 2-3 haftada ayaklandı bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle olur zaten senin istemenle olmuyor malesef 10 cm açılmayla sezeryana giden var bunu tamamen bebek belirliyor şimdiden kendini normal veya sezeryan diye şartlandırma akışına bırak
dgngr Havin49_ eşim de Allah var biley demedi😂🥲. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Tabi öncelik bebeğimizin sağlığı ve şartlandırmam
ikincibahar_08 Ben kişiye göre değişen bi durum olduğunu düşünüyorum. daha yeni arkadaşım normal doğum yaptı bana şunu söyledi bana yanimda ki sezeryan olan kadın yardım etti. O ertesi sabah bebeğine kendi bakarken ben oturamadığım için bebeğimi yatarak emziriyordum dedi. Normal doğumdan 1 hafta sonra ev süpüren de biliyorum 40 gün yatanda sezeryan doğum da aynı şekilde. Önemli olan vücudunun hangisi için en uygun olduğu burada doktora çok iş düşüyor zaten işinde uzman bir doktor doğum şeklinin nasıl olması gerektiğini anlaması lazim yani vücudun hangisi için uygun bebeğin kilosu sağlığı bir sürü etken var ben bu sürecin akışına bırakılarak işinin ehli bir doktora güvenerek en güzel şekilde tamamlandığına inanıyorum. Hamileliğim boyunca her kontrole ben sezeryan olacağım diye gidiyordum doktorum asla yorum yapmiyordu 40 haftam dolunca hadi beni sezeryana alın dedim kontrollerimi yaptıktan sonra doktorum bana Dağına göre kar diye boşuna demiyorlar her şey normal doğum için o kadar uygun ki dedi beni ikna etti iyi ki öyle olmus kolay bir doğum süreci yaşadım ayni doktor 1 sene sonra eltimi sezeryan yaptı normal doğum taraftarı olmasına rağmen senin için en iyisi bu diyerek. Umarım bebeğiniz ve vücudunuz için en uygunu hangisiyse o şekilde doğumunuz gerçekleşir
DevriminAnnesi dgngr oğlumu normal doğurdum kolay değil bence kişiden kişiye değişiyor saatlerce sancı çektim ama şu bir gerçek doğum gerçekleşti an tüm acıların geçiyor ertesi gün ayaklandım ki benim canım tatlıdır o yüzden sezeryan olmak istemedim çünkü çevremde çok örnek vardı günlerde yatan çocuğunu kucağına bile almakta zorlanan yıllar geçse de ameliyat yeri acıyan bide bana bakacak kimse yoktu o yüzden normali tercih ettim suan 12 haftalık hamileyim Rabbim nasip ederse yine normal doğum yapmak istiyorum Rabbim gönlünüze göre versin ama iki doğum şeklide zor sadece normal doğumda çabucak atlatıyorsun