aysel2202 Azerbaycan lısın sanırım. Çok anlayamadım. Ama şöyle söyliyim benim tecrübem yok ve tıp dilini bilmem. Ama eğer çocuk hareket etmiyosa ya kendiliğinden düşer ya da kalbi atmayıp alınabilir. Gelişim geriliği varsa ısrarcı olma. Allah sana evlat vermiş bida olur. Biliyorum aşırı zor ve üzücü bi durum ben de yapamazdım. Ama 10 aylık bebeğin var emziriyosun. Onu kucağına alamıcaksın, emziremiceksin ve doğurunca yeni bebeği emzirebileceksin, kucağına alabileceksin ve 1. Bebeğin ihmal edilmiş olacak ve sevilmiyorum zannedecek kıskanç öfkeli olacak. Bunun bi de maddi zorluğu var. Hanilelikte acele etmemek daha iyi olabilir. Ben de sağ salim sağlıklı kucağıma alabilirsem birkaç sene korunmayı düşünüyorum. 25 Yaşındayım 30 a kadar düşünmicem. 30 dan sonra da olma ihtimali düşük zaten. Olursa da bi nebze toparlanıp tecrübe edinmiş olabilirim. İlk bebeğim de abla abi olmaya hazır olur. Hem emzirip kucağa alıp ilgilenmek çocuğun ihtiyacı. Emzirme süresi arttıkça daha zeki olur diye duydum.