Bhan93 Arkadaşlar Hastane çantamı çok fazla araştırma yaparak, sorarak soruşturarak ve özenerek hazırladım. İhtiyacı olanlar faydalanabilir. Bebek için; * 2 adet hastane çıkışı * 1 adet yeni doğan için bağlamalı zıbın * 1 adet ayaklı altlık * 1 adet tulum * 1 adet şapka Son dört maddedekilerin hepsi birleştirilip giydirilecek. Hastane çıkışları kirlenirse diye. * 2 adet çorap * 1 adet eldiven (hastane çıkışlarında olduğu için fazla koymaya gerek yok.) * 2 adet müslin (ince) battaniye.( Bunlar 10’lu hastane çıkışında bulunduğu için ektradan koymaya gerek yok.) * 1 adet kalın (yünlü) battaniye (hastaneden çıkarken sarmak için) * 10 adet bebek bezi * 1 paket yeni doğan ıslak mendil * 10 adet bebek temizleme pamuğu (ıslak mendil kullanmak istemediğim için koydum. Tercihe bağlı) * Yeni doğan biberonu (süt hemen gelmeyebilir) * Pişik kremi * 10 adet ağız mendili (daha fazla da konulabilir, çok gerekliymiş) Anne için; * pike-çarşaf takımı ( hastaneler veriyor ama kendinizinkini kullanmak isterseniz) * bir tane sabahlıklı emzirme yeri olan uzun gecelik (doğumdan hemen sonra giyinmek için) * 1 tane lohusa takımı (fotoğraf çekmek için estetik görünmesi açısından isteğe bağlı) * 1 tane emzirme yeri olan pijama takımı * 2 tane emzirme südyeni * 1 tane emzirme atleti * 3 tane büyük beden kilot * 6 adet yetişkin bezi veya kullan at kilot * Bir paket uzun gece pedi * 10 adet göğüs pedi * 1 adet göğüs ucu kremi * 2 adet çorap * Lohusa terlik seti (terlik-anne için taç-bebek için taç- bebek için ayakkabı) * Lohusa ve pijama takımlarına uygun başörtüsü ve bone (kapalılar ve fotoğraf çekmek isteyenler için tercihen) * 1 adet yazma-yemen (kapalılar için) * Fotoğraf çekmek için makyaj malzemeleri, diş fırçası vs. * Birer adet Vücut havlusu ve baş havlusu * Kağıt rulo havlu * 1 paket Islak mendil * Kirlileri koymak için kirli poşet Arkadaşlar bunlar anne ve bebek için gerekli olan şeyler. Eklemek isteyen olursa aşağıya yazabilir. Ben ikramlık, ve süslemeleri ayrı bir koli yaptım. Umarım faydalı olur. Herkese hayırlı, sağlıklı doğumlar 😇