38+5te yani 9 Aralık salı günü öğleye doğru sancılar hissetmeye başladım az daha oyalanmaya çalıştım yemeğimi yaptım evde birde kızım var 2 buçuk yaşında ara sıra onunla oyun oynadım evi topladım derken 4 dakikada bir geliyordu artık kızımla ilgilenemeyecek olunca eşimi işten çağırdım o sıra hala hareket halindeyim iyi ki de öyle yapmışım iyice sıklaşmaya başlayınca hastaneye gittim artık sancılarım düzenli şekilde çıkıyordu açılmam ise bir bol parmaktı tabi orda bi moralim bozuldu 2 saat sonra gel denildi ikinci doğumum olduğu için hızlı ilerler diye kontrol amaçlı gittim yemek yedim kızımı bıraktım tekrar sancılar sıklaştı bidaha gittim bu sefer 2-3 cm denildi biraz yürüyüş yap dediler dayanamayacak hale gelince gel dediler hastane içinde yürüyüş yaptım bol bol merdiven inip çıktım ki bunun faydasını da gördüm kontrole gittim 4 cm olmuş dediler yatış yapıldı doğumhaneye çıktım 5 cm olmuş dediler aradan zaman geçti ben nst ve muayene harici hiç durmadım sürekli hareket halindeyim pilates falan sürekli yaptım sonra açılma için tekrar yatağa alındım 6cmdi bir süre sonra kendiliğinden suyum geldi sonrası çok hızlı gelişti 4:45 de eşime haber ettim suyum geldi diye ben hala pilates üstünde daireler çizdim sancıları ayakta karşıladım dayanamıyacak hale geldi artık ve baskı hissettim hemen ebeyi çağırdım ve açıklığım tam olmuş ıkınman gelince güçlü ıkın dedi saolsun çok yormadı da beni son zamanı çok hızlı ilerledi hatta şöyle diyeyim çatalın ayakları bile takılı deildi kendi dizimi ittirerek doğum yaptım 4:45te demiştim ya eşime yazdım suyum geldi diye 5:15te de oğlum doğdu ben bunu saatlere bakınca anladım kısa sürdüğünü çok şükür herşey iyiydi şuan 11 günlüğüz
Benden tavsiye bol bol haraket halinde olun riskiniz yoksa ikinci gebeliği olanlar bilir evde bi çocuk daha olunca haliyle hareket halinde olunuyor 36+5te activating labour hareketlerini yaptım onunda faydasını gördüm rahat oldu doğumum çok şükür
Şimdiden okuyanlara teşekkür ederim doğum yapacaklara da kolaylık diliyorum sorunuz olursa cevaplamayı isterim🥰