nurgns34 Merhaba ilk kez yazıyorum umarım cevap alabilirim 7+5 haftalık hamileyim. 5 aydır kedi bakıyorum hiçbir sorunum olmadı. Ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri tüyleri beni çok rahatsız ediyor ciğerlerimin yandığını hissediyorum nefes almakta güçlük çekiyorum böyle bir şey yaşayan oldu mu ya da çevresinden duyan birileri var mı?
benceyn nurgns34 muhtemelen psikolojik canım veya hotmonlardan kaynaklıds bunu yaşıyor olabilirsin. Sorun kedi değildir ama. Olsa en baştan olurdu.
Maviice nurgns34 hem kedim hem köpeğim var 25 haftalık hamileyim arkadaşlarımın hepsinde de evcil hayvan var hiç böyle bir şey yaşayan olmadı. Psikolojik olabilir mi acaba ?
cansuvet nurgns34 bir veteriner hekim olarak söylüyorum böyle bir hastalıkta yok semptom da yok lütfen kedinizi uğraşmamak için başınızdan atmak istiyorsanız böyle bahaneler üretmeyin çünkü çok çok üzülüyorum. Benim evde kedilerim de var köpeğim de ve mesleğimi de yapıyordum eğer böyle şeyler olsa ben napardım sürünürdüm yani
bilgedenizokaribal nurgns34 kedilerin tüyleri solunum ya da sindirim sisteminize kaçmaz. Kaçsa da kist yapmaz. Kendiliğinden vücuttan atılır. Kist yapan şey parazitlerdir. Aşıları düzenli yapılan bir hayvandan size parazit bulaşma imkanı yoktur. Lokantada yediğiniz salatadan bulaşma ihtimali çok daha fazladır. Bu hayvanları alıp da sonradan saçma sapan bahanelerle terk edenlere rabbim aynı kaderi yaşatsın inşallah. Kendi evlatları da aynı saçmalıkta bahanelerle onları terk etsin. Allah merhamet edene merhamet etsin. Umuyorum kimse yaşattığını yaşamadan can vermez
nurgns34 Maviice umarım psikolojiktir alerji değildir çünkü çok seviyorum vazgeçmek zorunda kalmak istemem
nurgns34 cansuvet kesinlikle başımdan atmak için sormadım zaten kum temizliği vs koku hassasiyeti sebebiyle ben yapamıyorum eşim yapıyor. Sadece son zamanlarda kucağıma alıp sevdiğimde tüyleri ciğerlerimi gerçekten zorluyor öksürmekten ve hapşırmaktan kramplar giriyor yaşayan birileri var mı diye merak edip sordum ki zaten vazgeçmek gibi bir niyetim olsa en baştan sahiplenmezdim🤷🏻♀️
cansuvet Her ihtimale antialerjik mamalar var hava temizleyiciler var her gün taranırsa da daha az tüy döker içiniz rahat eder
nurgns34 cansuvet bilemiyorum inanın en kaliteli mamalar maltlar kullanıyorum ama hala çok fazla tüy döküyor aşıları vs düzenli olarak yapılıyor ama tüy dökmesine çözüm bulmakta çok zorlanıyorum
Maviice nurgns34 tuvaletini hiçbir koşulda siz temizleyin gebelik boyunca gerisi de belki hormonlar ama büyük ihtimalle psikolojik olabilir herkes hemfikir olmuş☺️ Tüye çok çözüm yok maalesef robot süpürge ve tüy toplayıcılar sağolsun❤️ Bir de bizim köpüşümüz de Golden tam bir tüy yumağı bebiş olduğunda daha sık kısaltırız diye düşünüyoruz çok şanslıyız bebişin doğduğu gibi evde bir sürü arkadaşı olacak sabırsızlanıyoruz tanışmaları için🧿❤️ Siz de buna odaklanın ve düşünmemeye çalışın daha sık tarasın eşiniz belki rahatlarsınız
Melike3506 nurgns34 tüye karşı alerjiniz olabilir. Ve alerji sonradan da çıkabiliyor 5 senedir kedim var ve 3 sene önce başladı alerjim. Sürekli hapşurma burun akıntısı göz yaşarması vs yaşıyorum anlattıklarınız buna benziyor. Ve aynı zamanda veteriner hekimim aleji ilacı içmeden çalışamıyorum. Bence bi alerji testi yaptırın ona göre alerji ilacı verirler size
karayelll nurgns34 tüy dokmesinin cocumu malesef yok.Ancak Minimuma indirebilirsin.Tarayip vitamin kaliteli mama kullanarak.Lonk kedi besliuorum yıllardır ve şuan 14 haftalık hamileyim zor oluyor ama bı gün bile keşke olmasaydı demedim.kisa tüylü olsa biraz bakımı rahat olabilir ama uzun tüylü.İyiki.var bana antidepresan gibi.Sizinki psikolojik olabilir.
nurgns34 bilgedenizokaribal terk etmek gibi bi kelime kullanmadım sadece yaşan var mı yok mu varsa ne tür şeylerle önlem aldılar sormak istedim. Alıp terk edenler yaşattıklarını elbet yaşarlar içiniz rahat olsun. Ama ben o kadar kalpsiz ya da cani değilim ☺️
ru_a6 Belki de normalde de olan alerjiniz hamilelik hormonlarıyla birlikte coşmuştur. Hiç duymadım böyle bişey ama olmaz diyemem
nurgns34 ru_a6 normalde alerjim yok diye biliyorum bu olana anlam veremedim bende 🤷🏻♀️ umarım düzelir
nurgns34 karayelll kesinlikle iyi ki var. Ailemden uzaktayım yolum yoldaşım oldu benim. Sadece bu durum benim için çok üzücü oldu fikir alıp danışmak istedim
ilaydasokman Benim de 2 kedim var 32 haftalık hamileyim hiç böyle bir durum yaşamadım. Tüy dökümleri çok fazla , çok yoruluyorum , bazen çok takıyorum bu durumu ama tüylerinden kaynaklı nefes alamama vs tarzı bi şey yaşamadım hiç de duymadım açıkçası.
nurgns34 ilaydasokman doğrudur valla ben kendimi anlayamadım sanırım gariplik bende var çözemedim 😅🤷🏻♀️
nurgns34 Maviice inşallah sağ Salim alırsınız kucağınıza 🥰 diğer konuda da teşekkür ederim fikirleriniz için ♥️