Merhaba Hanımlar hamileliği benim gibi bu forumlarda gezen korkan annelere iyi gelmek istiyorum. 24 haftalık iken rahim ağzı kısalığı tanısı konuldu 25 haftam da dikişim atıldı. Çok riskli diye belirtildi her zaman ve doktorum çok umutlu değildi ama full yatarak en azından 1 buçuk ay daha çok dikkat ederek sadece WC için kalkıyordum yemek yerken uzanıyordum bunaldığım için son zamanlarda salmıştım 32 dem sonra da tam oturup ufak ufak hareketler de etmiştim. 35 haftada şikayetlerim başladı vajina agrısı vs ama hiç sancım yoktu. Bir hafta içinde 3. gitmemdi dün. 36+2 haftalıktım. Doktor baskıdan kaynaklı o zaman dikişi alayım dedi ve muayene de yumuşama var bugün doğar dedi dikişi geri ameliyathane de aldı ve 2 cm açılma oldu biraz zorlayarak bekleyerek 3,4,5 diye ve suni bagladı 5 buçuk civarında giderken 6 da suyumu patlattı ve 8 oldu ıkınma çömel kalk yaparak artık sancılarım da artmıştı son sancım da iyi bir baskı ile doğuma geçtik 2 uzun bi ıkınma ile yavrum geldii ahlaması vs iyi olduğu icşn bana verdiler ama serklaj yerimde zedelenme olduğu için dikiş atma süreci uzadı ilk doğumda dikişi hiç hissetmedim ama bunda hissetmiştim dikiş sonrası bebeğim de ufak hırıltı bardı 2 saat kontrol için aldılar ve bana getirdiler suan çok şükür aksi bir durum yok dikişlerim iyileşene kadar bebeğimle de alışana kadar toparlanacağımıza inanıyorumm serklajlı olup korkan annelerim sabırla bekleyin kendinize güvenin hepinize çok geçmiş olsun 😘