25 yaşındayım.
Bu sene haziran ayında evlendikten sonra kadın doğuma gidip pcos tanısı aldım. Kilom hayatım boyunca 50 bile olmamıştır hep 47-48 arasındaydım. Sivilce, tüylenme gibi belirtileri yaşıyordum. Regl hep 28 günde düzenli olurdum ama evliliğimden 3-4 ay önce 35-40 ları gördüm yani gecikmelerim olmaya başlamıştı.
Ben çocuk çok istediğim ve sevdiğim için evlilikten itibaren düşünüyordum. Doktorum yumurta kalitesini artıracak ve gebeliği destekleyecek bir folik asit verdi. 2 ay kullandım. Evlilik itibariyle zaten reglim yine 28 gün düzenine dönmüştü. Kullandığım folik asitin yumurtlamaya ve yumurta kalitesine etkisinin olduğunu düşünüyorum. Tabii pcos tanısı alınca yumurtlama takibi yapmak istedim ve günü gününe uygun şekilde yumurtlama ve çatlama günlerimi gördüm. Akıntım dolayısıyla ilaç kullandığım için yumurtlama gününü değerlendirememiştim sadece çatlama olan günü değerlendirebildim ve evliliğimin 2. Ayında hamile kaldım. Şimdi 18 haftalığız. Sürece doktorunuza güvenerek kontrollü bir heyecanla ilerlemeye gayret edin derim naçizane. Gerisi tamamen nasip, bunların hiçbiri gebeliğe engel değil. Allah isteyen bekleyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.