Evet güzel sanal ailem…
Bi çoğunuz biliyorsunuzdur, gebelikte yapılan 3 Lu tarama testinde down sendromu riskim çıkmıştı.Sonrasında ne gelirse Allahtan dedim,test vs yaptırmak istemedim..
Gelelim doğum hikayeme;
Sabah saat 8de hastanedeydik, yatışım yapıldı, sonda ve giydirme işlemleri için geldiler.İlk doğumda yine uyusturulmadan takılmıştı ve asla acımamıştı, sinek ısırığı gibi bir histi. Ama bunda ne yazık ki canımı çok acıttılar, 3 farklı kişi denedi 3ude takamadı. (2doğumumda aynı devlet hastanesinde) Sonrasında biraz çingenelik yaptım ve ameliyathanede uyuştuktan sonra takılmasını istedim, iyi ki minnos minnoş sessiz kalmamışım da boş yere canım yanmamış..Sonra hemşireler doktorumu aradılar doktorumda tamam demiş beni indirdiler.
Ameliyathaneye indiğimde içeri bomboştu ve hiçbir hazırlık yapılmamıştı. İlkinde kalabalık bi grup beni karşılayıp direk doğumu başlatmıştı o yüzden oldukça şaşırdım. Herkes yeni yeni geldi ve yanımda hazırlamaya başladılar, tabi ben o esnada çaresiz uzun bir bekleme ve soğuktan titremekten bi telaş oldum aşırı panikledim. Bu kadar titrerken spinali nasıl yapacaklar diye korktum. Bunu gördüler ve sanırım sakinleştirici biseyler yaptılar iyi geldi.Sonrasında hazırlıklar tamamlandı ve spinal iğnem yapıldı.Aslaaa ama asla acımıyor. İlk doğumda uyuşmamıştım ve 8 defa denenmişti ,bunda ilk seferde pat diye oldu çok şükür. Sonra ameliyat en rahat kısım. Bebegi çıkarırken üstten bastılar sanırım, o ara bi kötü oldum,midem bulandı. Ve yay burcu, oğlak yükselenli down şüphesi olan oğlum ,sağlıkla 38+3te 3800 kg/51 cm doğdu 🌸 Hemen bana gösterdiler, temizleyip ten teması yaptırdılar. Odama çıktığımda oğlumla hemen emme çalışmalarına geçtik. Sütüm hemen geldi çok şükür. Ama oğlum biraz miskin ve uykulu idi emmek istemedi, emzirme danışmaları geldi ve onların uzun uğraşlarıyla tuttu emdi ❤️
Karna bastırma olayı oldu ilk 2 bastirmada hissetmedim uyuşukluğum tam geçmemişti,sonraki 3bastırma maalesef acılıydı.Biz yapmayalım kendin sık sık yap dediler gösterdiler ,kendim devamlı yaptım.
Benim ilk sezaryenim beni çok zorlamıştı, gözüm oğlumu görmemişti. Bunda şok oldum, ilk yürüyüşe bile çok rahat kalktım, İlkinde WC’ye desteksiz oturamamıştım, bunda rahatlıkla oturdum.2.sezaryenim korktuğum gibi acılı olmadı çok şükür.
Gazım hemen çıktı, büyük tuvalete de çıktım.
3-4 bardak kayısı hoşafı içtim bence hoşaf işe yarıyor.