edaonyurtttt Haftaya giriyorum normal mi bilmiyorum birkaç gündür yattığımda çarpıntı hissediyorum sanki kalbim çok güçlü hızlı çarpıyor nefes alamicam sanıyorum niye oluyo kızlar kalkıp birkaç dk sonra tansiyonumu ölçtüm10/7 cıktı nabzım da 70ti ama kalbim çok hızlı çarpıyor gibi hissediyorum yattığımda anlatamıyorum:(
orhismommmmmm edaonyurtttt bende de oldu resmen kalp atışını dışarda duymuş gibi hissettim korktum saga yatmaya. Çalış
Quen_14 edaonyurtttt bende de oluyo ama benim panik atağım var küt küt göğüs kafesimde boşluk hissediyorum boynumun olduğu kısımda basınçlı bi şekilde küt küt küt atıyor sıcakta basıyo tansiyonum nabzım normal çıkıyo ama ben hep panik atağım olduğu için oluyo diye düşündüm doktora da sormadım hiç belki de bebek büyüdüğü için oluyodur
ddygg000 edaonyurtttt demir eksikliğiniz başlamış olabilir bende aynı şeyi yaşadım kan tahlili verdim normalde multivitamin içinde demir var extra başka vitamin yazdı doktor şıp diye kesildi çarpıntı
atesvesu edaonyurtttt benim de oluyor dediğin gibi bazen sola yatarken bazen sağa yatarken birden hızlanıyor 21+3 haftaligim
edaonyurtttt orhismommmmmm aaa emin misiniz herkes de sola yatmamı gerektiğini söylüyor diğer türlü bebeğe kan akışı yavaşlıyormuş bilemedim şimdi:( zaten ben ne tarafa yatsam aynı sorunu yaşıyorum şu an
Anne343434 Aksine sola yatmamız gerekiyor İlk ve ikinci gebeliğinde ritim bozukluğu yaşayan bir gebe olarak yazıyorum bunu hamileliğe bağlı ritim bozukluğum oldu ilk doğumdan sonra işlem geçirdim kalbimden 2. Gebelik 40. Haftadayım kardiyoloji doğum sonrası yine işlem yapılacak dedi ritim bozukluğu için Allah yardımcın olsun normalde olabilir ama ihmal etme derim
edaonyurtttt Anne343434 yaa ciddi misiniz çok geçmiş olsun tansiyonumu ölçünce kalp atışım 70 ti gayet normal bi hızdı ama yattığımda yine çok yoğun kalp atışı hissediyorum tarif edemiyorum ben de panik atak mı diye düşündüm:(
Quen_14 edaonyurtttt evet sola yatmalısınız bebeğe kan akışı sağlayan damar sağ tarafta sağa yada sırt üstü yatınca damara baskı oluyomuş buda kan akışını yavaşlatabiliyomuş bebek için en iyisi sola yatmak
edaonyurtttt Quen_14 ya ben de ikilemde kaldım acaba panik atak mı geçiriyorum yoksa bebekle mi ilgili diye bugün doktora soracağım:( çok geçmiş olsun size de
Anne343434 Bebeğime yan etki yapabileceği ihtimalını söylediler ve iki doktor kararsız kaldı Biri kullan biri kullanma dedi kullanmamayı tercih ettim çok şükür bu haftalara gelince ne yapacağım ben bu çarpıntıyla nasıl yaşarım diyordum rabbim verdi bir ferahlık şuan tek düşüncem doğum kaldı inşallah doğumda heyecanla ani bir durum gelişmezse bu süreci sağ Salim atlatmış olacağız Arkadaşlarında dediği gibi demir eksikliği de çk etkiliyor
edaonyurtttt Anne343434 yaa demir ilacım çok etkiledi beni gün aşırı kullanıyordum daha düzenli kullanacağım çok teşekkür ederim canım
MelisSezen Merhaba, bende de sağa sola dönünce değil de bebek sağ tarafa gelip toplanınca kalp ritmim değişiyor bir garip oluyorum tansiyonum nabzım oynuyor gibi oluyor, sebebini hiç anlamadım
edaonyurtttt MelisSezen ya ben tam anlayamıyorum ne tarafa toplandığını o konuda yorum yapamıyorum:( ama çok yoğun ve güçlü şekilde çarpıntı hissediyorum
atesvesu edaonyurtttt gebelikte annenin de kalp atışları hızlanıyor canım daha çok çalışıyor bebeğe kan akışının iyi gitmesi için hiç doktora sormadım ama bu üçüncü gebeliğim diğerlerinde de oluyordu normal olduğunu düşünüyorum
dilankarmn edaonyurtttt Rahim büyüdükçede yukarı çıkıp baskı yaptıkça uzandığınızda kalp çarpıntısı gibi nefes almakta zorluk çekme olabiliyor
edaonyurtttt dilankarmn yaa o yüzden oluyor belki de ama ben daha 20 haftalık hamileyim olur mu bu haftalarda sanki daha ileri zamanlarda olur böyle şeyler sanmıstımm
edaonyurtttt Quen_14 tabi canım bugün detaylı ultrasonum var kendi doktorum değil perinatologuma görüneceğim ona sorucam yazarım sonrasında
edaonyurtttt Quen_14 canım doktor normal olduğunu söyledi.hamilelikle birlikte kalbe daha fazla yük biniyor vücudun oksijen ihtiyacı artıyor ondan kaynaklı olabilir dedi ama çok ani tansiyon değişimleri olursa nabzım çok çok yükselirse ölçtüğümde kardiyolojiye görünürsün dedi