esmaasel Slm kızlar 35 yas gebelik oldu suan 2 aylık olduk doktorum aslında alanında bilgili yurtdışında çalışmış ve suan türkiyeden emeklilik bekliyor neyse konumuz 36 yasına gırcem ocak ayında ve bu yaş sonrasının takibini perinatoloji yapıyormuş işte bebekde dawn sendromu vs yani riskli gebelik arastırılmadı adına amniyon sıvısı aldırmamı onerdı bende hayır dedım daha 2 lı testı yaptırmadık ama aldırmanda fayda var hatta fetal dna testi yaptırmamı önerdi bu yaşlarda gebe kalıp bu testleri yaptır dıyen doktorlar oldu mu bılıyorum kı aılede genetık rahatsızlık yoksa bebekde cıkmaz ama yanı yuksek yas grubunda gebe kalıp hamileliklerinde sıkıntısı oluan oldu mu
aysezgi esmaasel 37 yaşındayım. Hiç 2li 3 lü konuşmadık o dönem. 2 li test sonuç hesaplamasında yaş faktörü de devreye giriyor. Diyelim sizin her şey normal bişi görülmese bile sırf yaştan dolayı belirli bir risk olduğu sonucu çıkıyor. Bu da moral bozuyor. Eğer bütçeniz varsa fetal DNA yaptırın mutlaka. Sanırım yurtdışında çalıştığı için amniyosentez önermiş. Çünkü yurtdışındaki böyle bir sistem var. Almanya da direkt amniyosentez yapıyorlarmış 35 yaş üstüne. Ama iyi bir firmaya yaptırırsanız doğruluk oranı yüksek sonuç alabilirsiniz fetal DNA ile. Fetal DNA yı da çok araştırmıştım ben. Dediğim gibi bütçeniz yetiyorsa en iyisine yaptırmaya çalışın. Perinatolog bakar diye bi kural yok bu arada. Ama sizin kendi hamileliğinizin gidişatına bağlı bu. Yoksa sadece yaş perinatolog için bir mecburiyet değil.
Adabp esmaasel 40 yaşında doğurdum şükür olsun Rabbime hiç bir sıkıntısı yok sizede nasip olsun inşallah 🙏
asya0601 esmaasel 37 yaşındayım 2 Li testim düşük risk 3 lü testim orta risk grubunda çıktı. Doktorum 2 liye daha çok güveniriz dedi fetal DNA ve amniyosentez banada önerildi ama sadece önerildi yani illa yaptır gibi bi tutum olmadı detaylı ultrasona kadar bişey yaptırmasanız olur bence. Hele ki amniyosentez riskli bir işlem. Fetal DNA daha kolay ama o da pahalı gelmişti bana.
birthecene esmaasel Fetal dna nın ikiliden bir farkı yok aslında artı türkiyedeki özel şirketlerin güvenililirliğine şikayet var dan bakın bakalım 😉 Menapozlu teyzeler nasıl doğuruyor sapasağlam haberleri bile olmuyor yaşın çok bir etkisi yok
bebekmaymun Merhaba ben 35 yaşındayım 2. Gebeliğim doktorum bugün bana fetal dna dan bahsetti yaptırmam çok iyi olurmuş 35 yaş üstü tüm hastalarıma öneriyoruz dedi 10 haftaya kadar karar vermemi istedi henüz 6 haftalık özel klinikler yapıyormuş bir kaç broşür verdi inceleyip aramamı söyledi henüz kararsizim
esmaasel bebekmaymun bende dawn sendromu benım için önemli değil dedim mesela yani tamam aynı hastanede calıstıgım doktor bu tabi beni düşünerek söyledi ama ben sıvı aldırmaya gerek görmüyorum mesela
june88 37 yaşındayım , şuan 17 haftalık hamileyim 11. Haftada fetal DNA testi yaptırdık şükür gebeliğim sıkıntısız devam ediyor . Amniyosentezi bana da anlattı doktor, riskelerinden ötürü gerek görmedik . Sanırım bu yaş grubuna anlatmak ve sormak görevleri
esmaasel june88 evet ama bende hamıle kalmak için onun beni tedavı etmesini bekledım normal sartlarda 35 yas ustune anında tedavı baslıyorlar bu kendınız deneyın dedı işte tabı hersey nasıp kısmet ama sıvı aldırmak benlık bısı degıl
_Umayinannesi Bugün benimde kontrolüm vardı yaş 36 12+3 hamileyim. Doktorum fetal DNA anlattı yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama 35 yaş üstü gebelerime tavsiye ediyorum dedi. İkili test yaptırdım bugün sonucunu bekliyorum. Herşeyin hayırlısı olsun.
esmaasel _Umayinannesi ailemde kromozom bozukluğu yok dedım sıvı alfırmak istemiyorum dedım fetal dnaya baktırırım en kötü
esmaasel aysezgi önce bir perinatoloji ile görüşücem cok gerek duyarsa fetal dna yaptırırım onun harıcı kötü bir durum yoksa sıvı aldırmam
june88 esmaasel haklısınız bana da göre de değildi… umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza,, kolaylıkla huzurla geçsin bu süreçler…
aysezgi esmaasel Bütçeniz varsa fetal DNA kesin yaptırın derim. Detaylı ultrason zaten yapılacak. Fetal DNA yaptırınca 2 liye 3 lüye gerek kalmıyor. Amniyosenteze zaten şüpheli bir durum yoksa hiç gerek yok.
yldzberna 35 yaşında 16 haftalık gebeyim. İkili tarama sonucum riskli çıkınca benide fetal dna ya yönlendirdi doktorum.
yldzberna esmaasel izmirde panorama ve euro finst e birde viababy e sorduk. Panorama—450 euro Eurofinst —450euro+%10 kdv Viababy— 15 bin dedi ama yurt içiydi
esmaasel Adabp amin inşallah normal sezeryan nasıl doğurdunuz bazen yaşdan dolayı normal yapmıyprlar dıye duydum ama
esmaasel asya0601 cok gecmıs olsun büyük bir sorun cıkmazsa 2li testte bende yaptırmayı düşünmüyorum yanı tamam doktorlarda haklı ama abartlıyor kac kadına dawn denilipte saglıklı bebek doğuran olmuş
Adabp esmaasel sezeryan doğurdum ben kendim istedim panik atak olduğu için bende normal doğum istemedim
rumeysakadir 36 yaşında hamile kaldım. Doktorumun tavsiyesi ile fetal DNA yaptırdım. Maalesef sonucunda trizomi 21 yani down sendromu yüksek risk geldi. Hamileliğim kötü geçiyor üzgün olduğum için. Kendimi her sonuca hazırlayım diyorsanız fetal DNA yaptırın. Nasıl olsa gebelik sonlandırmam diyorsanız hamileliği kendinize zehir etmeyin. Bu arada benim eşimin ailesinde hatta hayatımızın herhangi bir alanında genetik rahatsızlığı olan bir birey yoktu
haticebbgg rumeysakadir zaten bu genetik Bi rahatsızlık değil yani dawn sendromunun genetikle alakası yok