Merhaba arkadaşlar ben de çok şükür doğurdum
40+2 ile aranızdan ayrıldım, biraz uzun yazacağım okumayı sevdiğinizi biliyorum ben de çokça okuyordum zira.. 40. Haftaya girince bir ümitsizlik ve keder çöktü genelde 38-39 hikayelerimi duyunca ben de öyle olmasını istiyordum ama patron bebek kendi zamanına göre geliyor bir de Allahın takdiri.
Hep tevekkül ettim ve dua ettim diyorlardı ben tevekkül ne demekmiş bu doğumda onu öğrendim. Sanki hayatta hiç bir çare kalmamış tek ümit rabbimden gelecek gibi dua ettim, annem kızımla ilgilenecekti eşim yanımda geldi, doğum olana kadar yanımdaydı. Rutin kontrol için gittim açıklık 4 cm hemen yatış verildi dedim sancım yok, hallederiz dedi doktor bu arada Bilkent şehir hastanesine gidiyordum , yattım ne sancı verildi ne de başka bir şey yemek bile gelmedi doğum olacak diye baktım dayanamadım önceki doğumda da aç kalmıştım dayanamadım yemek yedim zira aynı gün olmadı doğum. O gün yattık bildiğiniz dinlendik hala sancım yok yani var ama ben hiç bir şey hissetmiyorum gayet rahat dua da ediyorum gelen her doktor hemşire ebe hadi doğuracaksın diyerek güç verdiler yani özel hastane gibi düşünün annem kuzum gibi hitap ediyorlar. Ertesi gün uyandım değişik doktorlar geliyor sürekli ama hepsi durumumu bildikleri için tanıyorlar bir şekilde . Birisi 3-4 gün yatarsın gerekirse dedi o zaman ben çıkış istiyorum deyince hemen bir doktor hanım geldi duruma baktı su vs gelmediği için dayanabilirsen bebeğin eşini rahim duvarından ayıracağım dedi tamam dedim. El değil bildiğimiz kol ile içeriye müdahale edildi suyu hissediyorum en son dayanamayınca çığlık attım eşim de baya korktu 😅 genelde rahat bırakıyordum kendimi açıklık muayenelerinde neyse sonra ebeler geldi hareket zamanı , diyorum sancı yok nasıl doğum olacak onlar gayet rahat profesyonel bir şekilde merak etme o iş bizde diyorlar hareketleri yaptık duş alındı ve doğumhane… nst bağlı hala sancı yok Meryem ana eli otu hem annem koydu suya hem de ben orada koydum bu arada sürekli dua ediyoruz tabi açıklık çok güzel ilerliyor ama vücudumun anatomik yapısı rahim önde gibi bir şey söylüyorlar en son su patlatma iğnesi ile geldiler suni sancı bağlandı bebek hala yukarda bu arada suni sancıda sanırım en fazla 4 kez bir ağrı gibi oldu 135 ler ama gayet sakinim oda destek şaşırıyor ne sakinsin öyle diye bu arada yatakta yatarken sırt üstü sancı çok ağrılı bağdaş kurup nefes aldım sancı geldiğinde , pilateste zıpla dediler sancı gelince bir kez zıpladım tekrar duş denildi sonra baktılar bebek geliyor hemen alalım yatağa ben çığlık attım en son herkes koştu geldi ebeler 5 tane yaklaşık , 2 doktor çocuk gelsin diye mecburen rahim tutuldu yani el ile tutuluyor ben ıkınıyorum , 3. Ikınmada bebiş doğdu çok şükür .🙌 şimdi herkes kolay doğum vs diyor bu arada bu benim 2. Doğumum 1 E göre cidden kolay oldu ama doğum deyince şöyle bir durup düşünmek lazım sonuçta bir eylem Allah yardım etti çok şükür içinizden bol dualarla sakin bir şekilde bebeği kucağınızda kokusu burnunuzda hayal edin zaten doğduktan sonra bitiyor. Ben de hep 2 saat içinde doğsun gündüz vakti olsun diyordum 12.20 de başladık 14.17 de doğdu çok şükür duam kabul oldu Allahın izniyle. Allah tüm annelerimizin yanında unutmayın çokça dua edin hurma yemeyi de unutmayın suni sancı hep korkunç gelir ama olmayınca da doğum ilerlemiyor doktorlara da güvenin , Allah hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımız hayırlı sağlıklıca doğsunlar inşallah 🙏 sorularınız var ise müsait oldukça cevaplamaya çalışırım🩷💙