mom28_ evet çok yorucu bir süreç bu süreçten geçmiş biri olarak yazıyorum size ama tutmuyorsa embriyoda genetik bir sorun olabilir o an olmaması gerekiyor olabilir daha birçok şey… benim ilk transferim tuttu 5. Gün 4aa kalitedeydi çok sevinmiştik ama 6. Haftada düşük yaptım ve çok ağrılı ve acılı bir süreçti psikolojim alt üst oldu sancılarım bir ay sürdü onun yanında baş ağrım hiç geçmedi çünkü sürekli ağlıyordum neden diye kalp atışını da duymuştum bebeğimin oysa ama nasip değilmiş 3-4 ay sürdü kendimi toparlamam inanın böyle olması daha da üzücü bence 4 ay sonra 2. Transferimi oldum dayanamadım 5. Gün kan verdim çok erkendi biliyorum ama sabredemedim 5.7 çıktı beta değerim oldu galiba dedim yine çok umutlandım ama 2 gün sonra değer 2.15 e düştü bu sefer de olmamıştı ben anne olamayacağım herhalde dedim ama sonra hiç beklemedim o ay adet olduğum gibi 2. Günü gerekli testleri yaptırdım muayenemi oldum ve ben hemen transfer olmak istiyorum dedim doktoruma 2 tane transfer ettirdik bütün gün forumlarda geziyordum 6. Gün test yaptım negatif çıktı 7. Gün çıkar artık dedim çünkü ilk gebeliğimde 9. Gün 279 çıkmıştı beta değeri ama 7. Gün de idrar testinde negatifti sonuç olmadı dedim 8. Gün yine test yaptım çok silik gördüm emin olamadım yanıldım dedim yarım saate de kanamam oldu yine olmadı dedim akşam kan vermeye gittik beta 27ydi çok düşüktü bana göre çünkü 2 embriyoydu ve ilk gebeliğimde yüksekti beta ağlamaya başladım beynim negatif odaklanmıştı çünkü 2 gün sonra 44 çıktı yok dedim kimyasal olacak bu da ama sonraki 2 gün 110 çıktı sevinmiştim ama kanamam başladı o kadar çok korkuyordum ki yine aynı şeyleri yaşayacağım diye hemen hastaneye gittik ve yatış verdiler her an kaybetme korkusuyla yaşamak başlamıştı benim için böyle 15 hafta yattım sonrasında babamı kaybettim ve üzüntüden yine kanamam oldu bebeğimin hareketleri çok azdı ama sonrasında düzeldi 37. Hafta doğum yaptım ben gebelik kolestazından dolayı bebeğimin kilosu azdı daha vardı doğuma çünkü doğumda panik atağım tuttu ya ölürsem ya bebeğiö kuvöze girerse diye 2710 gram doğdu oğlum ama 3 gün sonra 2200 e düştü sarılık sınırdaydı sütüm yoktu ben em başından beri stresle ilerledim bu çok yorucuydu bebeğimi 1 ay ya var ya yok emzirebildim buna ayrı üzülürüm 2 aylıkken covid oldu oğlum 3. Ayında rhinovirüs kaptı hep hastanede yattık yani bir şey olacağı varsa oluyor ama hayat hep imtihanlarla dolu oğlum 5 aylık oldu ama ben hala geceleri uyuyamıyorum ya bir şey olursa diye bütün gece başında bekliyorum nefesini dinliyorum zombi gibiyim annemden uzakta başka şehirdeyim annem yanımdayken her şey daha kolaydı eşim çocuğumuza bakıyor yardımcı oluyor ev işlerinde ams yetemiyorum hissediyorum çoğu zaman dediğim gibi hayat imtihanlarla dolu eğer nasibinizde varsa kanama da olsa tehlikeli bir gebelik de geçirseniz oluyor. İnşallah sizi sıkmamışımdır. Rabbim ele özendirmesin kucağınızı boş bırakmasın inşallah 🤲🏻