Öncelikle herkese kolay hayırlı su gibi akan doğumlar diliyorum ❤️
Bu arada ben 2.5 yıl önce doğum yaptım 2. Çocuğu düşündüğüm için gelmiştim buraya ama doğum hikayeleri okudukça pozitif doğumlardan bir çık kişinin motive olduğunu gördüm ve bende yazmak istedim ❤️
Tam 37 haftalıkken kontrolüm vardı doktorum her şeyin normal ilerlediğini ama bebişin bu aralar gelmesi gerektiğini söyledi kilosu 3600 4 kiloyu geçerse sezeryana alırım demişti o gün çatı kontrolü olması gerekiyordu normalde ama ben biraz çekinince haftaya yaparız dedi ama haftaya kalmadı 🤣 ertesi gün yani tam 37+1 de yatağımda uyurken küçük bir sancı hissettim ve uyandım ayağa kalkmamla suyumun kocadan boşalırcasına akması bir oldu yiğenim vardı yanımda hemen yanıma geldi ne yapacağını şaşırdı o da eşim görevde olduğu için yanımda değildi kayınvalidemleri aradım haber verdim ve duşa girdim ama sıfır sancı ben duştayken kayınvalidem kayınpederimi aramış kendisi ambulans şöförü hemen geldiler ama nasıl panikler bende güle güle ambulansa biniyorum 🤣 hastaneye vardığımızda saat 7-7.30 gibiydi ve çok hafif ağrılarım başlamıştı doğumhaneye çıkardılar beni alttan muane etti ebe açılman yavaştan başlamış dedi ve sert bir şekilde uyardı o sıra nefesim kesildi sandım onun uyarmasıyla iyice ağrım arttı ve beni nts ye bağladılar kayınvalideme de bugün beklemeyin sabaha anca doğurur dediler neyse ben ntsdeyim ama sancılarım iyice arttı sancı geldiğinde çığlık çığlığayım geçiyor ve hiçbir şey yokmuş gibi oluyor neyse 3-4 kere ebe geldi açıklığa baktı her seferinde de sertti artık en son geldiğinde ağlıyordum nolur artık yapma diye bana hep güzel konuştu yapmam lazım çok güzel ilerliyorsun artık her sancı geldiğinde kendini zorlamadan ıkın dedi bir kaç dakika sonra tekrar kontrol ettiğinde doğum başlamış çabuk çatala çıkalım dedi ve onun yardımıyla çatala çıktım bir anda oda ebe ve hemşirelerle doldu bu arada doğumu doktor değil ebe yaptırıyormuş o devlet hastanesinde neyse ıkınma gelince ıkın dedi ama benim ıkınma hissim asla yok kendi kendime ıkınmaya çalışıyorum bir kaç ıkınmadan sonra ebe olmuyor kafası fazla kaldı kanalda yardımcı olalım dediler ve o sıra kesi attılar maalesef hissettim sancı arasında beni kesiyorsunuz diye bağırıyordum bir hemşire de karnıma baskı uyguladı ve tam öldüm dediğim gözümü kapatıp geriye yaslandığım anda bir anda her şey bitti gözümü açtım ve kızım karşımdaydı 9.30 da doğmuş oldu yani tüm sancı ve doğum süresi toplam 2-2.5 saat sürdü ama bana her şey yarım saatte oldu bitti gibi geldi kızım biraz kanalda sıkışmış o yüzden ilerleyememiş biraz oksijen takviyesi yapıp giydirdiler ve kucağıma verdiler plesantayı e ara çıkardılar hiççç bilmiyorum hissetmedim o sıra dikişim atıldı ve maalesef onları da hissettim buralar negatif maalesef daha sonra odaya çıktım ertesi gün taburcu olana kadar 2-3 kere gelip karnıma bastırıp alttan muane ettiler o aralarda da ölüyorum sandım herrr şeye rağmen doğumum ve sancı sürecim çok kısa sürdü sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım bebeğimi ve şuan 2.5 yaşında Rabbim hepimizin evladına sağlık sıhhat uzun ömürler versin inşallah ❤️