Myworlddd Dilaraclkalav bende yaptırdım ama ağrım sadece üstüne yattığım için çok az oldu sizde baya etki yapmış üstünemi yattınız acaba sizde
bibusra aysezgi boğmaca tetanoz yaptırsam sadece o 2 doz 28 haftada yapılıyor galiba daha önce oldum tetanoz sağlıkçıydım çalışıyordum hepsi var aşıların ama boğmaca bebeği koruyor ise onu mecbur olurum artık
aysezgi bibusra Evet ben de Ocak 2025′de olduğum için en son, tek doz 28. Haftada tdap dediğimiz boğmaca, tetanoz, difteri olan karma aşıyı olmamın yeterli olduğunu söyledi doktor. Boğmaca ne kadar yaygın bilemiyorum ama kış bebeği olacak risk almak istemedim.
reys Dilaraclkalav benim de 1-2 gün çok acıdı eşim dokundu koluma diye ağlamıştım aşırı acımıştı. İkinci doz o kadar acılı geçmedi ama az bi ağrı oldu
meraklianne1 Dilaraclkalav öncelikle geçmiş olsun çoğu hemşire söylemiyormuş ama ben kızımda 5 doza tamamladım 10 yıl tetenoz olmayacağım mesela aklınızda bulunsun eğer isterseniz doğumdan sonra kalan 2-3 dozuda Tamamlatıp 10 yıl rahat olabilirsiniz🌸 birde hatırlatma dozları ilkleri kadar ağrılı değil.
unlu0801 Dilaraclkalav bende 2. Dozu yaptırdım üstümü giyinirken kolumu kaldıramıyorum gayet normal ☺️
niiiii bibusra tetanoz aşısı herhangi bir enfeksiyondan korumaz. Sadece tetanoz bakterisinden korur. Bu aşıyo yaptırsanız da hastanede enfeksiyon kapabilirsiniz bu durum herkes için geçerli zaten.
Dilaraclkalav Kızlar ben hala çok kötüyüm valla dün akşam ateşim vardı mide bulantısı bi ara gözümün önü karardı kolum hala kıpırdatamıyorum yok 2.dozu vurulacak cesaretim yok bide çalışıyorum şuan raporluyum çalışsaydım ne yapardım bilmiyorum
Dilaraclkalav Boğmacayı yaptırırım mecbur ama tekrar Tetanoz vurulmam hamilelikten sonra vurulurum artık 😭
GulsunOgretmen ben de 23. haftamda yaptırdım geçen hafta,2-3 gün hafif ağrı oldu sonra geçti öyle çok fazla bi ağrı olmadı,ikinci dozu da yaptırıcam,bu ilki difteri ve tetenoz ikinci doz ise boğmaca ve tetenoz dedi hemşire