ftmcr98 Rahatsız edici bir kasık ağrısı yaşamadım çok nadir olurdu açıkçası onu da bu duruma bağlamamıştım. Bunu doktorunuza mutlaka söyleyin.
Ama benim doktorum bana hep şunu söylemişti plasenta previadaki en büyük sorunlardan biri kanamanın belirti vermeden bir anda gelmesi. Öncesinde ağrı sancı kasılma olmadan bir anda bardaktan boşalırcasına kanama yaşayabilirsin demişti. O yüzden sürekli kontrol ediyordum kendimi.
Bu durumun bebeğe zararı pek yok bildiğim kadarıyla daha çok anneyi ilgilendiren bir durum. Ha şöyle olabilir Allah korusun erken doğumu tetiklerse belki kuvöze girebilir ama çok şükür teknoloji ve imkanlar çok gelişti artık.
Siz kendinizi güzel takip, edin yormayın, sakın ağır iş yapmayın. Ben kendimi yorduğum için 26.haftada lekelenme yaşadım 😢 sonrasında progestan başladı doktorum doğuma kadar da kullandım.
Bana beni takip eden ebeler eline süpürge bile alma demişlerdi. Yere bir şey düşse eğilip almamaya çalıştım. Ayakkabılarımı, çoraplarımı yardım alarak giydim. Fazla sıcak suyla banyo yapmadım hep ılık suyla yıkandım. 26.haftadan sonra uzun süreli yolculuklar yapmadım. Takviyelerimi çok düzenli kullandım. Sürekli eğilip kalkacak hareketlerden kaçındım. Sonunun böyle olacağını bilsem hiç korkmaz, kaygılanmazdım. Ama insan sonucu bilemediği için dert ediyor siz içinizi ferah tutmaya çalışın.