kbrizm Kızlar kafam allak bullak ağlayıp duruyorum ilk çocuğumda hiç böyle şeyler duyup yaşamadım bu gebeliğimde 18 haftalığım 28 yaşındayım hiçbir sağlık sorunum yok kendim ve eşim iki ailemde de yok. Kesin tanı koymak için amniyosentez önerdi devlet hastanesi tabi risklerinden de bahsetti napıcağımı bilmiyorum yaptırmalı mıyım yaptırsam down sendromu çıksa ne olacak aldırcak mıyım aldırmıcak mıyım nolur yargılamadan akıl verin bazıları diyor testler yanıltıcı çıkıyor kaç kişiye öyl diyorlar sağlıklı doğuyor. Görümceme mesela aynı şeyi dediler sağlıklı doğdu aile dostumuzda nitekim yine öyle oldu kafam patlıcak artık düşünmekten yardım edin bu sıvı almak bu kadar mı riskli
gerigeldik kbrizm dediğiniz gibi testler gerçekten yanıltıcı olabiliyor. Amniyon sıvısı aldırmayı çoğu tavsiye etmiyor riskli bir durum olduğu için. Eğer imkanınız varsa fetal DNA yaptırın. Her şeyiyle kabulüm diyorsanız onu da yaptırmayın bence. Detaylı ultrasona girmenizi tavsiye ederim. Orda burun kemiği ense kalınlığından bile risk olup olmadığı anlaşılıyor. Umarım testler yanıltıcıdır, bebeğiniz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir 🌸
bilgeeeeekarahann kbrizm merhabalar öncelikle geçmiş olsun üzülme ağlama çünkü sen üzülüp ağladıkça bebeğin de bunu hissediyor kalp hastasıyım bizde de benzer durumlar yaşandı İstanbul’da yaşıyorum Çapa‘da yaptırdım oraya gidip geliyorum amniyosentezi de orada yaptırdım devlet hastanelerinde risk oranı 400/1 Medipol’de 300/1 olarak risk oranı verdiler Çapa’da 1000/1 olarak oran verdiler . Düşünmen gereken ve karar vermen gereken nokta şu aslında down sendromlu bir çocuğun beyni altı yaşına kadar gelişiyor 30 yaşına kadar yaşıyor kendim için söyliyim benim için de yaptırmak çok zordu fakat ben de anne kaybı söz konusu olduğu için mecburen yaptılar git %100 yaptır diyemem ama içinde bu şüpheyle bütün gebeliğine stres altında devam ettireceksin ve belirli bir süre sonra bu sefer de diyecekler ki bebek de gelişim geriliği var
kbrizm gerigeldik bugün doktorum riskli çıkınca perinatoloji uzmanına acil yeşil alan açtı ve muayene oldum iyice baktılar böbrek organlarına detaylıca ama olumsuz birşey söylemediler sadece böbrek genişlemesi varmış o da bu haftalarda olabilen daha sonra geçen birşeymiş başka görünen sağlık sorunu yokmuş
kbrizm kavalakurabiyesi biliyorum kesin sonuçta riskleri varmış olan var mı veya duyan bilen tecrübeli biri diye sordum
Assllllllllll Ultrason bulgusu var mı,benim oğlumda kalp ve bağırsak anomalisi vardı detaylıda öğrendik bu durumu,amniyosentez sonucu down çıktı,fetal dna down sendromunu belirleme konusunda çok iyi,bence fetal dna yaptırın
kavalakurabiyesi kbrizm evet ama risk oranı düşük eğer sağlıksızsa ve bu sorumluluğu alamam diyorsanız yaptırın yada kendimi herşeyr hazırlıklı olmak isyiyprum dersenizde yaptırın trizomi 18 çok sıkıntılı yaşamla bağdaşmıyor doğumdan sonra vefat ediyor malesef eğer yaşayan sadece trizomi 21 eğer 18se doğumdan sonra vefat edecek bir bebeği dünyaya getirmek çok zor aylarca bağ kuruyorsun benimde farklı bir senepten amniyosentez önerildi safra kesesi gözükmedi bebeğimin ama bu amniyosentez yaptıracak birley değildi yaptırmadım eğer başka bulgular olursa yaptırırdım fetal dna çokta güvenilir değil zaten bu tür şeylerde direk amniyosentez önerirler fetale boş tiyere para yatırmayın.
Papatya05_ kbrizm canım ilk gebeliğimde böyle oldum ben 2020 yılında ikili test normal 4 lü riskli çıktı down sendromu olabilir dediler doktorum hemen ultrasona aldı özele gidiyordum ultrasonda gayet sağlıklı ense kalınlığı normal burun kemiği var kolları kısa değil parmaklar normal işte bağırsakta parlaklık yok falan ama yine de kesin tanıyı koyamaz demişti bana Bunların doğrultusunda fetal dna önermişti o dönemler çok yeniydi şuan daha bilindik Yaptırdık benden kan aldılar o kadar sonucu. O zaman 2 hafta içinde çıkmıştı temizdi sorunda yaşamadım şuan 5 yaşında oğlum 🌸🌸🌸 yine hamileyim bu sefer ben kendim istemedim ikili dörtlü test direk 13. Haftada fetal dna yaptırdım Bende direk sıvı aldırmak yerine maddi durumumuz varsa fetal dna yaptırın ama korkmayın çok kişi yaşıyor bunları
kbrizm kavalakurabiyesi erkek değil canım kız diyorlar. Bu zamana kadar ultrasonlarımda olumsuz bişry duymadım. Bugün de perinatoloji baktı sadece böbrekler dedi dediğim gibi o da geçiciymiş
seydaaa29 kavalakurabiyesi benim bebeğim erkek kalpte parlaklık ve bağırsakta genişleme görüldü bende haftalardır düşünmekten perişan oldum
kavalakurabiyesi kbrizm sadece böbreklerde sıkıntı var ve ek bulgu yoksa izoledir ne fetal ne amniyosentez yaptırmayın doktorlar bu tip durumlarda şak diye önerirler o panikle yaptıran oluyor ben çok araştırdım evet ek bir bulgu olsa yaptıracaktım ama rk bulgu yoktu sonradanda safra kesesi gözüktü düşünün boş yere sıvı aldıracaktım .
namkol1 kbrizm Eğitim araştırma da benim kızıma da bir böbrekte büyüme var dedi 4mm hemen özelde perinatolojiye gittim uzun uzun 40-45 dk inceledi ama asla büyüme yok dedi. Başka doktora da gözük istersen
kavalakurabiyesi seydaaa29 çok geçmiş olsun bende bir çok makale okudum bu süreçte parlaklık geçici olabiliyormuş bağırsaklar için araştırmam yok malesef ama sizde iki durum var ve süphe artıyor yerinizde olsam amniyosentez yaptırırdım amniyosentez sadece benek aldırmak için değil hem tanı hemde doğuma hazırlık için oluyor çok zor bir süreç ben iki hafta kafayı yedim eğer safra kesesi gözükmeseydi ve ek anomoli çıksaydı açıkcası düşünüyordum yaptırmayı
selos1 Benimde 11. Haftada burun kemiğini çok az gördüğünü söyledi ense kalınlığı da 3.8 mm di çok şükür ikili testte fetal de temiz geldi. Perinatolojiye gideceğiz her ihtimale karşı inşallah birşey yoktur canınızı sıkmayın içinşzi ferah tutun 🌸
seydaaa29 kavalakurabiyesi amniyosentez hiç önermedi doktorum ısrarla fetal dna diyor bunu yaptırmadan net bir şey söyleyemem diyor.Makalelere nereden nasıl baktımız acaba bende araştırayım
minikss kavalakurabiyesi Merhaba Kaçıncı haftada safra kesesi olmadığını öğrendiniz ve daha sonra kaçıncı haftada tekrar gittiğiniz de safra kesesi göründü
ddygg000 Durumunuz varsa fetal dna yaptırın özellikle down sendromu için %100e yakın sonuç veriyor. En azından amniyosentez gibi değil sadece kan veriyorsunuz. Tek başına böbrek genişlemesi varsa bebeğin baş burun kemiği ense kalınlığı ölçümleri vs normalse geçici bir durum diye biliyorum üzülmeyin. Böyle durumlarda bilmemek daha çok yorar sizi. Test yaptırın içiniz rahat etsin.
kavalakurabiyesi seydaaa29 özel doktora mı gidiyorsunuz genelde özeldekiler fetale yönlendiriyor. Ama malessf fetal dnada kesin sonuçluk yok bende önceden öyle sanırdım ama çoğu perinatalog kesin tanı için amniyosentez diyor fetal dna cinsiyette bile yanılıyor bazen güvenilirliğide tartşımada o kadar çok ataştırdım ki bu süreçte fetal dna madurları çok malesef internetten araştırdım doktorların makalelerine ulaştım bir çok doktora yazdım bi kaçı cevap verdi ve hepside amniyosentez önerdi .