Merhaba,
Ben bu sabah şehir hastanesinde detaylı ultrason oldum.
Şu şekilde daha önce bazıların yazdığı gibi bir kağıt imzalatıyorlar “detaylı ultrason değildir diye” sebebini sorduğumda “randevu normalde 40dkk sürmeli ama devlet izin vermediği için her 15dkk da bir rdv verdiği için detaylı olarak geçmiyor, ama biz bütün detaylarına bakıp yazacağız” dediler. Muayene gerçekten 20-30dkk rahat sürdü. Tabi siz hiçbirşey görmüyorsunuz , ben bir ara sordum asistan (normalde Selcan Sınacıydı doktor ama kendisi yoktu) ekranını gösterdi dedi ki bir şey anlaşılmaz görsenizde. E nabıza hepsini yüklemişler video şeklinde ve evet maalesef 3D felan değil siyah beyaz işte kemikleri ölçerken vs görüyoruz. Kendisi de hiç 3D 4d bakmadı bu nedenle parmakları vs sayamadı. Biraz hayal kırıklığınoluyor tabi insan nedense bebeğini görmeyi bekliyor ve “detaylı” bir şekilde 😅 fakat maalesef sadece tıbbı bir işlem aslında bu ultrason. Kliniklerde galiba gösteriyorlar bebeği 3d ama burada bir beklentiye girmeyin. Ben ilk kadın doğum hastanesine gittim yeşil alan açmak için. Açıkçası ilk defa gittim kadın doğuma bilseydim biriktirim klinikte yapardım , kadın doğumda yarım günüm çöp oldu ve çok pisti. Kadın doğum hastanesinde de detaylı ultrason yapılıyordu randevusuz yeni açılmış ama ben hemen çıkmak istedim. Yeşil alan açılır açılmaz MHRS ye girdim bir iki hafta sonrasına hemen randevu vardı alabildim. Bazıları zorlanmış ama ben bakar bakmaz denk geldim (saat 10 gibi baktık randevulara). Bu şekilde yani ben biraz beklentiyle gittiğim için üzüldüm kızımı göremediğim için fakat sadece prosedür olarak sağlık için diye giderseniz zaten sorun yok. Sorularınız varsa cevap vermeye çalışırım , ben de gitmeden baya bakmıştım tam cevap alamamıştım sorularıma