senem0987 ilk hamileliğimde kızım kendi gelmek istemeyince 40+5′te suni sancıyla doğum yaptım. Gece 12 de yatışım yapıldı doktorum sabah 5 gibi suni vermeye başlayacağız öğleden sonra ya da akşama doğumun başlar dedi. Yatışım yapıldı ebe alttan muayene için geldi biraz uyaracağım dedi biraz sert bi şekilde baktı gece 3 gibi kasılmalarım başladı ama düzenli değildi belli belirsiz saat 5 gibi kontrole geldiğinde açılmam 4 cm civarı olmuştu istersen suni başlayalım istersen kendi sancısı bekleyelim suni başlarsak daha hızlı ilerler dedi ebem bende kabul ettim suyumu patlattılar suniyi taktılar ondan sonra sancılarım şiddetlendi ve sıklaştı 9 da doğum haneye alındım 9.27de doğum yaptım doktorum öğleden sonrayı bulacağını düşündüğü için ilk doğum uzun sürer diye hastaneye gelmeyecekmiş doktorum apar topar çağırdılar hatta çok şaşırdı nasil böyle hızlı ilerledi diye aktif olarak 4 buçuk saat sanci çektim suni sayesinde benim açılmam da doğumum da çok hızlı ilerledi kendi. Evet suni sancı zor ama süreci hızlandırıyor yani benim için öyle oldu akşama kadar kendi sancımı çekmek mi 4 5 saat suni sancıyla daha kısa süre mi bence suniyle daha kısa sürede doğum yapmak benim için çok iyi oldu. Benim suni sayesinde pozitif bi doğumum oldu inşallah sizinde öyle olur