fatmanurr50 Arkadaşlar merhaba, Dogum iznine ayrıldığımız zaman maaşımız yatmaya devam ediyor mi tam veya eksik şekilde yoksa dogum parasi olarak alacağımız parayı mı sayıyorlar bilgisi olan var mı?
burcuo fatmanurr50 Ücretli doğum izninde maaşınız ve sigortanız yatmaya devam eder. Ücretsiz izne ayrılınca bunlar kesilir.
Nisanmomy fatmanurr50 özel sektörde çalışıyorsanız maaşınızı işveren ödemiyor. Sgk maaşınızın ⅔ ünü ödüyor. Genelde doğum izni bittikten sonra para yatıyor. Devlet memuruysanız maaşınızı tam olarak kendi kurumunuzdan alıyorsunuz. Bu yüzden ekstra bir doğum ücreti almıyorsunuz
demetov fatmanurr50 herkes farklı söylemiş iyice kafanız karışcak ama. işyerlerinin hepsi aynı değil ben özel sektördeyim ve şirketim büyük bi şirket. Sgk iş göremezlik 16 haftalık maaşımızı ⅔ olarak ödüyo diye biliyorum yoplu bi şekilde dolunca yatırıyomuş. Ben şuan ücretli izindeyim. Bizim şirket maaşımız düşük kalmasın diye normal yatırıyo. En son sgk ödeme yaptığında şirket ibanına o tutarı iade ediyoruz.
Blossommm Maaş ve sigorta priminiz yatmaz,112 günlük rapor paranız yatar.Hesaplaması ise günlük brüt ücretinizin ⅔ü*112 gün.
fatmanurr50 Nisanmomy özel sektörde çalışıyorum sgk rapor paramızı yatırıyor ama bunu dogum parasi olarak mı görmek gerekiyor yoksa ayriyetten dogum parasi yatıyor mu kafam karıştı
Bmlkjhvb Nisanmomy ben sözleşmeli öğretöenim malesef bende SGK dan kesintili alacağım ne kadar alacağımı nasıl öğrenebilirşm
Nisanmomy fatmanurr50 bu geçici iş görmezlik yani doğum parası oluyor. Bir de çocuk sayınıza göre çocuk parası alıyorsunuz. 2025 te doğan çocuk ilk çocuğunuzda tek sefer 5.000 tl. 2. Çocuğunuzsa çocuk 5 yaşını doldurana kadar aylık 1500 tl. 3. Çocuğunuzsa yine çocuk 5 yaşını doldurana kadar aylık 5.000 tl alıyorsunuz Son olarak 1238 lira tek seferlik emzirme ödeneği alıyorsunuz Doğum izniniz bitince isterseniz yarım çalışma ödeneği de alabilirsiniz. İlk çocuk için 60 gün 2. Çocuk için 120 gün 3. Çocuk işin 180 gün
Nisanmomy Bmlkjhvb Sözleşmeli öğretmenler 4/b statüsünde oluyor. Son 12 ay içindeki brüt kazançlarınızın günlük ortalamasının ⅔′ünü alıyorsunuz. Toplamda 26 hafta yani 112 gün ile çarptığınızda alacağınız tutar çıkıyor. Eğer ikiz gebelikse 2 hafta daha ekleniyor
Bmlkjhvb Nisanmomy çok kesinti oluyor bulınduğumuz ildeki MEB’e göre değişiyor sanırım teşekkür ederim
fatmanurr50 zeynepkazgann özelde çalışıyorum 2 ay sonra bende ayrılacağım dogum iznine ama hala kafamda tam oturmadı
irmairma fatmanurr50 yorumları okudum da herkesin söylediği ayrı ben özel sektörde özel bir kurumda çalışıyorum ve çarşamba günü yani ayın 24’ünde 32. hafta olup doğum iznine ayrılmayı düşünüyorum ücretli mi ücretsiz nasıl bir şey bu benim tamamen kafam karıştı bizim muhasebeci de hiçbir şey bilmiyor bakalım göreceğiz ne olacak
aycaa9 fatmanurr50 hamilelik süresince hamilelik için destek olması için para yatıyormuş bilginiz var mı arkadaşlar
zasens İş yerinizin insan kaynaklarına sorun. En doğru bilgiyi onlar veriyor. Tabii ulaşabilirseniz kendilerine…