kartanesi___ böyle bir cümleyi ilk kez duydum üstelik bunu bir dr mu söyledi..bence o dr her kimse her lafı yalan dolandır. Bazı dr lar sezaryene çekebilmek için normal doğumu mümkün mertebe kötüleme çabasındalar.Onlar için kes çıkar dik daha kolay tabi teknik olarak gördükleri bir işlem ama normal doğum anne bebek dr işbirliğiyle yürüyen ve herkeste farklı seyreden bir süreç, tek kontrol kendisinde değil. Normal doğumda bebek ömür boyu taşıyacağı ve hiç bir yerden edinemeyeceği doğal bağışıklık kazanıyor Bunu kimse inkar edemez çünkü bilimsel olarak kanıtlı. Malesef sezaryen de öyle bir durum yok keşke olabilseydi. Her iki doğumda da bin bir türlü riskler var sürecin dr açısından iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Mesela 2.sinde her yolu denedik ama kızım resmen içime kaçtı dr ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum içine kaçtı dedi😂kanala gitmişken açıklığım varken tepeye çıktı ve toplandı inatla doğmak istemedi herkes çok şaşkındı.En sonunda strese girdiği için kalp atışı yavaşlamaya başladı ve ben acil sezaryene alındım. Eğer dr ben öyle istiyorum diye normal doğum için diretseydi sonuçları bizim için felaket olabilirdi dr çok önemli bu noktada