Bana en başından beri kistin sezaryen doğumla birlikte alınır diyen doktorlar bugün sezaryen olacaksın diye bir şey yok ona biz karar vericez dedi. Hem 9 cm miyom hem 13 cm kist var, jinekolog sen bir klinik vakasın resmen diye takılıyor bana, hamilelik sırasında mı doğumda mı kisti alsak diye düşünüp takip etmeye karar verdi doktorlar ama şimdi normal doğum yapabileceğime inanıyorlar. En çok istediğim şey normal doğumdu ama bu riskleri öğrenmeden önce. Şimdi ufak bir yorgunlukta ağrımaya başlayan miyomumla, batma yapan kistimle nasıl doğum yapayım ben? Aynı anda kaç acı yaşayayım nasıl ıkınıcam kafamda deli sorular. Üstelik kist büyük olduğu için muhtemelen doğum sonrasında ameliyatla alalım diyecekler zaten. Hep farklı doktora denk geliyorum belki başka doktor sezaryen olursun diyecek ama canım sıkıldı ve doğum kararı verilene kadar bu stresi yaşayacağım. Bir de hep farklı doktora denk geldiğimden bu kararı hangi doktor verecek ne zaman verecek of hamilelik değil bu belirsizlikler riskler yordu beni artık. Devlette doğum kararı nasıl verildi denk geldiğiniz doktor mu verdi ne zaman verildi size?