mamitaaa211
Kızlar, öncelikle Rabbim herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Ben biraz benim sürecimden bahsetmek istiyorum. Burada çok görüyorum böyle postlar açanlar ve gerçekten bir insana bile umut olabilir miyim diye bu postu açıyorum. Ben 2023 yılında evlendim. 2023 Aralık ayında çocuk istemeye başladık. İlk başlarda tabii ki de ben de çok rahattım. Hemen olacağını sanıyordum.Süpriz yapmak için zıbın falan almıştım 😂 Sonra baktım, olmuyor. Birkaç ay denedik. Ovilasyon testi ile yumurtlama günlerini takip etmeye başladım. Öyle de olmuyor. Temmuz 2024′te artık bir doktora gitme kararı aldık. Ön bir muayene yapalım. Hani bir sorun var mı? Sonuçta 7 ay falan olmuştu. Doktora gittik. Eşimde de, bende de çocuk olması için herhangi bir problem yoktu. Benim sadece kilo problemim ve diabet problemim vardı. Doktor bana sizin çocuğunuz olur, sağlıklı beslen dedi ve gönderdi. Daha sonra biz yine çalışmalara devam ettik ama yine sonuç alamadık. Ve günden güne artık ben stres olmaya başladım. Çünkü artık neredeyse bir yıla yaklaşacaktı. Kasım 2024′te tekrardan doktora gitme kararı aldık başka bir hastaneye. Orada da kan sonuçları verdim. Yine hiçbir sorun çıkmadı. Doktor bana klomen ile deneyelim dedi. Ben o ay klomende denedim. Tabii ki de olmadı. Sonra ben iyice stres olmaya başladım. Ve Aralık 2024′te tekrardan başka bir doktora tedavi olmak için gittim. Benim sürecim aslında burada başladı. 2-3 ay sürekli hastaneye gidip kan testi, sperm testi, birçok test verdik. En son rahim filmi çekildi ve benim rahim filmimden çok umudum vardı. Doktor bana 2-3 ay dene, olmazsa gel aşılama yapalım dedi. Şubat 2025 rahim filmi çekildi. Sonra ben çok umutlu bir şekilde beklemeye başladım. Sürekli araştırıyorum rahim filminden sonra hamile kalan çok diye. Kesin kalırım gözüyle baktım. Şubat ayında olmadı, Mart ayında olmadı, Mayıs Haziran ayında olmadı. Artık benim umutlarım o kadar tükenmişti ki. Sürekli ağlıyordum, sürekli araştırıyordum. Çünkü sebepsiz infertilite olarak geçiyordu ve sebepsiz infertilitede bir sebep bulunamadığı için bir tedavi de uygulanamıyordu. Ve şöyle bir düşünce bile geçirdim, keşke bir sorunum olsa ona göre bir yol bulurduk diye düşünmeye başlamıştım. Ve Haziran’da son adetimi gördüm tabi bu süreçte çevre baskısı insanların sürekli bebek yokmu olmuyormu demeleri çevrendeki hamilelerin sana nispet yapması işin birde bu tarafı ile uğraşmak oldu Şöyle bir karar aldım. Dedim artık yani ağlamak, sırlamak yok. Tedaviye başlayacaksın. Olmuyor yani dedim. Olmayacak demek ki tedaviyle olacak dedim. Ve eşimle konuştuk. Tedaviye karar verdik. Ben artık Temmuz’daki adetimi bekliyorum. O sıra zarfında dedim ki aşılamaya hazırlanayım. İnternetlerden araştırıyorum işte aşılama öncesi ne yapabilirim gibisinden. Bir arkadaşım bana hacamat ol dedi. Belki aşılamaya bile gerek kalmaz dedi. O kadar artık umutsuzum ki son düzlükte neler yapabilirim diye düşünüyorum. Benim yumurtlamama 3-4 gün kala ben hacamat yaptırdım. Ama hiç umudum yok tani bu süre zarfında ben her ay ovülasyon testi kullandım sonra hurma çok yedim günde 2 3 kez diyet yapmaya başladım yumurta sağlığı için avakado tükettim kabak çekirdeği tükettim 5 gün falanda soğan kürü yaptım ama günde 1 bardak yaptım sonra diğer aydan kalan bir gebenin günlüğü fertilite jeli vardı yumurtlama döneminde onuda kullandım bir umut belki aşılamaya gerek kalmaz diye Yumurtlama dönemim bitti ve artık o stresli bekleme dönemi başladı. Ama içimde hiçbir umut yok, beklenti de yok. Sadece ben elimden geleni yapıyorum, gerisini Allah’a bırakmıştım. Belki bir umut aşılamaya gerek kalmaz diye çaba sarf ettim. Sonra adetime iki gün kala artık adetime göre aşılama sırası alacaktım. Dedim ki test yapayım, yoktur ama yine de test yapayım ona göre alayım sıramı dedim. Ve test yaptım, akşam 5 gibi yaptım, negatif geldi. Tabii çok üzüldüm, yine çok ağladım. Çünkü tedavi sürecini yaşayanlar bilir, çok zor bir süreç, psikolojik ve maddi olarak zor bir süreç. Ben sıramı aldım. Yani bu olaylar çarşamba günü oluyor. Cuma günü için sıramı aldım. Akşam evde otururken öyle birden test yapma perileri geldi. Normalde hayatta iki kere yapmam testi. Çünkü iki kere yapmak demek, iki kere üzülmek demek. Ama bir anda bir yapma isteği geldi. Hiçbir belirtim yok bu arada. Hiçbir belirti yaşamadım. Çünkü daha önceki aylar hep belirti vardı ve hep hevesleniyordum. Bu ay hiçbir belirtim yoktu. Akşam yaptığım test pozitif geldi. Ertesi gün uyuyamadım tabii sabaha kadar. Ertesi gün gittik, kan verdik. Ve benim hikayem orada başladı. İlk betam 86 geldi. Ve şu an 25 haftalık hamileyim. Benim sürecim bu şekildeydi kızlar inşallah sağlıcaklada alırım cuma günü aşılama için olan sıramı iptal edip gebelikten aldım o duyguyu anlatamam rabbim herkese nasip etsin ❤️Buraya kadar okuyan sevgili kardeşim buraya kadar okuduysan bir umut arayışındasın demektir seni okadar iyi anlıyorum ki rabnimmgönlüne ferahlık versin bir gün bu duyguları en kısa zamanda sende yaşarsın inşallah.
MujganisMom
eliz2026
mamitaaa211
birumut_
nunusunbloguu
uffff
mamitaaa211