iremfsll Kızlar eşim 1,5 sene önce kemoterapi gördü ve spermlerini dondurmalarını önerdiler spermleri %99 ölecek dediler bunun üzerine hamile kaldım, çevrem çocukta genetik bozukluk olabilir diyo hiç test yaptırmadım. 12+2 haftalığız. Aklıma çok takılıyor
burcuo iremfsll Çok geçmiş olsun. Böyle ağır tedavi süreçleri için ben de dondurma gibi yöntemler duymuştum. Naçizane tavsiyem, testleri yaptırmanız. Zaten bir anomali riski her gebelikte var. Ama sizin durumunuz özel, bazı riskleri artırıyor olabilir. Hafta ilerlemeden neler oluyor büyük oranda görmüş olursunuz. Durumunuz varsa fetal dna yaptırın hatta. Bazı devlet hastaneleri yapıyor. Doktorunuz yaptırmanız hakkında bir yorum yaptı mı?
babyou iremfsll fetali bazı üniversite hastanelerinde yapanlar var ama onu yaptırmamıyorsanız da eğer bence mutlaka bi ikili üçlü dörtlü artık doktorunuz hangisinş önerirse onu yaptırın bu testler hem bebeğin hem sizin sağlığınız için önemli
irmairma iremfsll öncelikle geçmiş olsun , size de hayırlı olsun , çevrenin demesiyle olmuyor öyle eğer içiniz rahat edecekse fetal dna yaptırın henüz haftanız geçmemişken
iremfsll burcuo araştırıyorum fetal dna için ama çok pahalı gerçekten keşke bu tarz şeylerde fiyatlar biraz daha uygun olsa ki herkes yaptırabilse, doktorum ultrason da herhangi bir sıkıntı görmediğini gayet sağlıklı olduğunu söyledi fakat testlerle alakalı daha bir şey söylemedi
burcuo iremfsll Daha haftası küçükse belki zamanı gelince söyler. Genelde testleri istiyorlar. Bence de eğer imkanınız olmuyorsa ikili üçlü test falan yaptırın. Bir başka doktora da danışmak seçenek olabilir. Eskişehir osmangazi fetal yapıyor diye biliyorum. Başakşehir çam sakurada da çok şey yapıyorlar ama fetal için emin değilim. Yakınsanız belki soruşturabilirsiniz buraları.
iremfsll burcuo Bursada veya Yalova’da anca baktırabilirim 😢 umarım sağlıcakla kavuşuruz bebeklerimize 🥹💕
momyy280_ iremfsll imkanınız varsa ve aklınıza takılıyorsa önce doktorunuza danışın ve fetal DNA testi yaptırın orada bebeğin bütün genetik hastalıkları araştırılıyor