Merhaba arkadaşlar
40 yaşındayım 31hafta + 5 günlük gebeyim ve avm de çalışan biriyim , normal bir şekilde gebe kaldım.
Bebeğim 41cm ve 1430 gram
Geçmişim ile küçük bir bilgi vererek konuya başlamak istiyorum böbreklerimde taş var , farkı zamanlarda kırdırdım , ameliyat da oldum. Arada bir kontrole gidip kırdırıyorum.
Gebe kaldıktan sonra herşey normal ilerlerken şeker yüklemesi zamanı geldi, açıkçası yaptırmak istemiyordum ama doktorum yapacaksın dedin ve yaptı. Kader mi kısmet mi bilmem ama o günden sonra tansiyonum fırladı , hayatım boyunca tansiyon şikayeti olmayan ben tansiyonum 14-15-16 lara çıktı mesela bu yazıyı yazmadan birkaç dk önce ölçtüm 150-10 neyse.. Doktorum bu arada Alfamet verdi günde 2-3 kez kullanıyorum dozajı 1 le başladık şuan 3 deyim.
idrar testi verdim 1nci ve ardından 24 saatlik , idrarımda protein kaçağı görüldü 10 kat yüksek sanırım.
Bugün doktoruma kontrole gittim raporu gösterdim ve oda evet değer 140 yerine 1395 dedi çok dedi.
Kontrol edeceğiz , tedbir amaçlı ciğer geliştirici iğne yapacağız dedi.
Eve geldim , bu yazıyı ağlaya ağlaya yazıyorum.
Neden ağlıyorum , acaba bebeğe yetemiyor muyum , acaba iyi beslenmedim mi , acaba çalışmamam gerekirken çalıştığım için mi oldu . Veya şeker yüklemesinden mi oldu.
Veya hepsi birer zamanlama meselesimi çoğu kadın bu yollardan mı geçti.
Moralim çok bozuk , ağlıyorum.
Çarşamba iğne olacağım.
Mutsuzum
Hem böbrek taşı sorunu , hem protein kaçağı , hem tansiyon yükselmesi hemde bebeğin kilosu bi tık az dedi doktor.
Bilmiyorum , mutsuzum üzgünüm
Beni bir kardeşiniz olarak görüp cevap yazmanızı rica ederim
Sevgiyle kalın.