bsry Selam arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var. Ben şuan 19. Haftamdayım ve ilk doğumum olacak. Epidural düşünüyorum fakat denk geldiğim videolar da bazen kollar bağlı ya da serbest. Bu neye göre nasıl oluyor bilen var mı ?
teacherlife bsry ben 40 gün önce doğum yaptım epiduralle normal doğum oldu, kollarımı bağlamadılar sadece epidurali belden iğneyle yaptıkları icin baya bi eğiliyorsunuz zaten ebenize doğru sarılır pozisyonda duruyorsunuz epidurali yapan doktorda hareket etmemenizi söylüyolar ebe bu yüzden size sarılıyor ve başınızı eğmeniz gerektiği icin ebe yardımcı oluyor kol bağlama olayı olmadı bende. sağlıkla alın bebeğinizi inşallah🥰
Zeynepefem bsry kolları mı bagliyorlar ilk defa duyuyorum bende epidural yaptim hiç oyle bişey yapmadilar
ru_a6 bsry Bilmiyorum sanırım müdahale etmeyelim diye zaten bağlanan koldan serum veriliyor doğum esnasında
ru_a6 bsry Orda hemşireler falan o kadar rahatlatıyolatki heyecanla girseniz bile sakinleştiriyolar zaten bebeğin karnından çıkması maximum 3 dk falan sürüyor hemen çıkarıp yanağına koyuyolar 😚
Atiye2727 teacherlife canım biraz detay verirmisin. Benim 3 gebelik ikincisinde çok zorlandım epidural normal istiyorum nasıl ilerledi doğumdan sonra bel ağrısı falan yaptı mı etki bırakıyor mu doğumdan sonra lütfen cvp verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim 🙏
bsry teacherlife çok teşekkür ederim içim ferahladı inşallah benimde böyle olur ❤️ çok teşekkür ederim 🥰 size de evladınızla musmutlu sağlıklı bir ömür diliyorum ❤️
HappyKiwi Benim duydugum, epidural ignesi vs bele girerken, o bolge cok riskli, hic hareket edilmemesi lazim, o yuzden baglaniyo olabilir
teacherlife Atiye2727 epidurali yaparken acı olmadı koldan kan alındığı gibi iğne girişini hissettim sadece. doktor soğukluk hissedeceksin ikk başta dedi sıvıyı enjekte edince hissettim ama sonra geçti ne ağrı kaldı ne acı. doğum sancısını epiduralden önce vajina bölgemde hissediyodum keskin bir acıydı adet sancısından da fazla ve yoğun, epiduralden sonra ise makatta ağırlık baskı hissettim. doğumda epidural hala takılıydı. doğumdan sonraki 5 gün bel ağrım oldu keskin böyle beni olduğum yerde kitleyen bir ağrıydı özelikle eğildiğim zaman hareket edemiyodum kitleniyordum ama o da 5 günün sonunda geçti şükür. şu an 43 gün geçti doğumumdan ve hiçbir ağrı sızı kalmadı şükürler olsun🙏🏼inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi🥰
nsrbkl Epidural ile normal doğum yaptım. Daha doğrusu suni sancı sürecinde dinlenebilmem için epidural verildi. Doğuma yakın ıkınabilmem için epidural tekrarlanmadı. Dediğiniz gibi bi bağlanma olayı olmadı. Çok sancım vardı doğumhanenin yan tarafında bi odaya aldılar oda çok soğuk olduğu için inanılmaz titriyordum dişlerim birbirine değiyordu sancıdanda kıvranıyordum. Ben o haldeyken yaptı doktor bi an önce acısı hafiflesin diyerek. Önümde ebe vardı ona doğru eğildim biraz. İğnenin girişini hissettim sadece hafif bi acıydı