Herkese selamlar, hamileliğinin başından beri hep riskli ve sıkıntılı geçiren bir anne adayı olarak başımdan geçenleri anlatmak biraz olsun aynı durumda olan anne adayları varsa onlarıda bilgilendirmek için bu başlığı açmaya karar verdim. Çünkü ben bunları yaşarken hep gözüm forumlarda benimle aynı durumda olan anneleri aradı. Bu 2. gebeliğim ilk oğlum 5 yaşında sıkıntısız bir hamilelik geçirmiştim, 30. Haftada plasentada kireçlenme başladı ve bebeğimde gelişim geriliği oluştu. Bebeğe kan gitmiyordu ve beslenemiyordu kan sulandırıcılar iğneler derken doktorum 36. Haftada bebeği almaya karar verdi 35 haftalıkken de ciğer geliştirici yaptırdı. Oğlum 1800 gram doğdu ama nefes almasıyla ilgili hiç bir problemi yoktu 10 saate yakın müşade altında kaldı sonra yanıma geldi. Sorunsuz sıkıntısız çok şükür büyüttüm. Bu gebeliğimde ise kız bebek bekliyorum. Başlarda herşey çok normaldi. Özel takipliyim. 7.Haftada testlerimi yaptırmak için devlet hastanesine gitmiştim. Bir anda durup dururken bardaktan boşalırcasına kanamam başladı ve hastanedeyken denk gelmişti. Doktorlar hemen baktı perinatoloji baktı aynı zamanda kendi doktorumla araştım ve düşük tehdidi olduğunu yapılabilecek tek şeyin beklemek olduğunu sağlıklıysa zaten tutunacağını söylediler. İlk oğlum erken olduğu için kendi doktorum en başında progestan ve ecopirin başlatmıştı zaten kullanıyordum ekstra olarak Duphastona başladım. Yatak istirahati verdiler 10 gün boyunca hiç kalkmadım. Ama ilk 3 gün kanamam devam etti adet görür gibi oldum. Ertesi gün kendi doktoruma muayeneye gittim ve kanama alanlarım olduğunu söyledi. Böyle takip edeceğiz dedi. 9. Haftamda tekrar kanamam oldu ama bu daha koyuydu doktorum eski kan olabileceğini bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi yine yatışa devam ediyordum. Tam düzeldi geçti derken 12. Haftada tekrar kanamam oldu. Durum yine aynı şekilde bebek sağlıklıydı ama kanama alanları küçülmüyordu. Bu şekilde 3 kez kanama yaşadım kanama olmadığı zamanlarda da hep koyu kahverengi turuncu renkli akıntım oluyordu her gün. Artık böyle yaşamaya alışmıştım normal hayatıma devam ediyordum. 24. Haftaya geldiğimizde dışarıdayken lavaboya gittim ve idrarımı yaptıktan sonra arkamı döndüğümde bütün tuvalet kıpkırmızıydı. Yine aynı şekilde kanamayla hastaneye yattım. Açılma yoktu, sancı yoktu, bebek normaldi herşey normal doktorum hiç bir sebep bulamıyordu. Tedbir amaçlı o gece hastaneye yatırdı antibiyotik serumlar doğum önleyici iğneler o gece ilaç takviyesi aldım ama gece boyunca kanama devam etti. Sonra eve çıktım ve yaklaşık 1 ay hiç kalkmadan yattım. Sadece tuvalete ve yemek yemeğe gidiyordum. Derken bu şekilde 34. Haftama geldim. Çok şükür kızım sağlıklı kilo alıyor her hangi bir sıkıntısı yok. Bundan sonra tek hedefim 37 haftayı görüp bebeğime kavuşabilmek. Psikolojik ve bedensel olarak çok yoruldum. Sürekli bir ağrım var, oğlum bu durumlardan ister istemez etkilendi onunla yeterince ilgilenemedim. Çok zor geçirdim ama korktuğum her gün için diyorum ki ikimizide boşu boşuna üzmüşüm. Rabbim yaşatacağı canı her şekilde yaşatıyor biz ne yaparsak yapalım onun dediği oluyor. 🙏 Dualarınıza talibim evladıma sağlıkla kavuşayım. Benim gibi yavrusunu bekleyen annelere sevgilerimle 🌸