6aylık hamileyim gebeliğin ilk haftasından beri enfeksiyonum var. En başta vajinal mantar ile ortaya çıktı. Yeşil renk peynirimsi bir akıntı. Koku veya kaşıntı olmadı. Herkeste var diye endişe etmeddim pek. Ama dikkat ettim. Doktorum 5 ay boyunca başka vajinal kültür almadan 6-7 kez fitil vererek bombardıman tedavisi uyguladı.Ve Allah Allah nasıl geçmedi ya gibi tepkiler verdi. Sonra doktoru değiştirdim. O esnada başka başka doktorlara gittim ve çoğu, gebelikte mantar geçmez dedi. Değiştirir değiştirmez diğer doktor yeni bir kültür aldı ve vajinada mantarın dışında enterobacter aerogenes adında konak bir enfeksiyon olduğunu ve normal doğum yaparsam bebeğe geçme olasılığını söyledi. Bu enfeksiyonun antibiyotiklere çok dirençli bir enfeksiyon olduğunu ve geçme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirterek.Denemek için bir hafta boyunca sabah akşam iesef iğne antibiyotik verdi ancak geçmedi. Enfeksiyon hastalıkları profa gittim o da geçmez dedi. Akıntılarım devam ederken idrar yolunda yanma meydana geldi. İdrar kültürü de verdim. Umarım idrarda bir şey yoktur çünkü enfeksiyonun kasılmalara yol açıp erken doğuma sebep olma ihtimali söz konusu demişti doktor. Tavsiye olarak kendi öykümden edindiğim şu tecrübeyi yazıyorum. Stres etmemek lazım çünkü stres o florayı bozuyor. O süreçte temizlik veya tedavi adı altında çok şey denedim. Sirke batikon vs. vajinal florayı daha çok bozup başka başka enfeksiyonlara da sebep olabiliyoruz. Doktoru iyi araştırmak, her verdiği ilacı da düşünmeden kullanmamak gerekiyor. Bol su içmek ve her gün iç çamaşırı değiştirmek en sağlıklı yolu sanırım .