Yorumlar şaka gibi, gebelik diyabeti yaşayan biri olarak saygı duyamıyorum kusura bakmayın. Öncelikle risk durumunuz nedir yani ailenizde şeker hastalığı mevcut mu, daha sonra yaşam tarzınız nasıl yani düzenli beslenip düzenli uyuyor musunuz stresli bir yaşamınız var mı vs bunların tamamı değerlendirilip risk analizi yapmalısınız şeker yüklemesi yaptırmamaya cesaret edebilmek için. Veya HER GÜN sabah öğle akşam açlık tokluk şeker ölçümü yapıyorsunuzdur, açlıklar gebelik ilerlese de 95 altında, tokluklar 140 altında geliyordur amenna zaten bilinçli bir reddediştir bu sorun yoktur. Bu arada doktora gittiğinizde şekeriniz kan tahliliyle ölçülmüyor bir kez ölçmüş olabilirler ama öyle rutin bir uygulama yok ki bir kez ölçme ile anlaşılamıyor şekerinizin olup olmadığı. Bunlar dışında eğer risk grubundaysanız mutlaka yaptırmalısınız çünkü bebek de anne de aşırı etkileniyor. Lütfen ben yaptırmadım bişey olmadı diyenlerle kendinizi bir tutmayın çünkü örneğin bebeği iri doğmuştur aslında şeker kaynaklıdır ve bilseydi bebeğinin ne zor solunum yaptığını böyle konuşmazdı. Veya örneğin erken doğmuştur belki içeride 1-2 veya 3-5 hafta fazla dursa küvöze girmeyecekti ama anne bunu şekere bağlamadı gitti kaderi böyleymiş dedi 🤦🏻♀️ gibi gibi şeyler lütfen doktorunuzdan bilgi alın, özellikle ailenizde şeker hastalığı mevcut bir birey varsa mutlaka takip edilin