Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz aylarda VM Medical Park Kocaeli hastanesinde doğum yaptım. Doğumum zorlu geçtiği için bu gönderiyi şimdi yazabiliyorum. Biz yaşadığımız süreçten memnun kalmadığımız için ilgili arkadaşları bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle hastane odası süslemek için sadece hastanenin anlaşmalı olduğu firma ile (instagram: peritozuevent) işlem yapabiliyorsunuz, diğerleri yasak. Biz de bir süsleme konsepti için 8500 tl, fotoğraf çekimi 2000 tl olarak anlaştık. Yapılan sözleşmede sezaryen doğumlarda süsleme 48 saat ya da taburculuk durumunda kaldırılır yazıyordu. Buraya kadar her şey normal.
Ani kanama ile bir çarşamba akşam saat 6’da doğum yaptım ve sonrasında odamıza geçtik. Doğum yaptığım saat firmanın mesaisi dışı olduğu için işlem yapılmadı. Sonraki gün (perşembe) sabah gelip kurulum yaptılar. Bu süreçte doğumum korkunç geçtiği için inanılmaz ağrılarla mücadele ediyordum. Sonraki gün (cuma) sabah bebek taburcu edildi fakat ben iyileşemediğim için taburcu olamadım. Bu sırada firma yetkilisi gelip süslemeleri kaldıracağını söyledi. Ben de doğumumun üzerinden daha 48 saat geçmediğini söyledim fakat sözleşmedeki taburculuk bebeği de kapsıyormuş :) yani siz hala kalmaya devam etseniz de bebek taburcu olunca hakkımız bitiyormuş :) biz itiraz edince konsepti bekleyen başka aile var vs diyip aldılar. Fotoğraf çekimini sorduğumuzda (ağrıdan dolayı çektirememiştim) sonraki gün bir şeyler ayarlayacaklarını söylediler. Dolayısıyla 8500 tl verdiğimiz süsleme sezaryen doğum olmasına rağmen sadece 24 saat durdu :) sonraki gün fotoğraf çekimi için geldiler. Tabi ki hiç bir hazırlık yoktu. Bir şeyler ayarlayacaklarını hatırlattığımızda da çekim yapacak kişinin bu durumdan haberi olmadığı gibi bir kaç tane altın sarısı balon getirdi (bebek erkek). Biz kendi imkanlarımızla ordan mavi balonlar bulup arka fona koyduk. Çekime başlamadan önce 300 tl karşılığında photoshop isteyip istemediğimizi sordular :) Ben de saçım başım dağıldığı için saçlara yapabilirseniz iyi olur dedim. Ama sadece ışık ekliyorlarmış :) Bugüne kadar çok fotoğraf çekimi yaptırdım, hiç photoshop için ekstra ücret vermemiştik :) çekim bitti, sonraki hafta eşim almaya gittiğinde dijitalden sadece albümde olanları verdiler. Eğer çektiği tüm dijital fotoğrafları almak istersek ekstra 1000 tl istediler :)
Sonuç olarak anlaşma yaparken taburculuk durumunu, konseptiniz başkası ile çakışırsa ne olacağını, fotoğraf çekimine photoshop dahil mi, dijitallerin hepsini verip vermediğini sormanızı tavsiye ederim. Biz mağdur olduk, siz olmayın.