momelif1 İkili test, üçlü test, fetal dna yaptırmayan var mı kızlar? Doktorlar bize bırakıyor ben kafamın karışmasını istemiyorum yaptırmayı düşünmüyorum benim gibi olan var mı?
ilayda55 İkili test yaptırıcam yarın ondan sonrasını yaptırmayı düşünmüyorum ve şeker yuklemesini bile yaptırma taraftarı değilim
Bezelye1 ilayda55 açlık kan şekerin iyi çıkıyorsa gerek yok bencede benim doktorum açlık kan şekerime bakarak yaptırmana gerek yok demişti
deryaozturkk ilayda55 ikili test yaptirdigim için günlerce uyuyamadım ikili de risk hesaplıyor ve çok düşük bir risk olsa da bunu sana söylüyor ve sen de gidip fetal yaptırmak istiyorsun ben yaşadım hayatımda yaptığım en büyük hata ikili test yaptırmaktı eğer maddi gücüm varsa Fetal yaptır
momelif1 ilayda55 şeker yüklemesinde de çok ikilemdeyim bazıları çok zararlı diyor ama yaptır diyende çok fazla
Zeynepefem asya8melek benim doktorumda değerlerin normal gerek yok dedi. Demek ki abartılan gibi her doktor önermiyor
Deletedmom_297 momelif1 bir sorun çıksada doğuracağım diyorsanız yaptırmayın detaylıda zaten çıkıyor sorunlar ama şöyleki detaylıda sorun çıkınca hemen bu testler soeuluyor ona göre hareket ediliyor bence 2li yaptır 3 lü 4lü gerek yok benim doktorum 2li yaptır diğerlerini yaptırma diğerleri çok yanıltıyor dedi
Bezelye1 momelif1 detaylı ultrason yaptırdık sadece onun dışında hiçbirini istemedim normal muayenede burun kemiği ve ense kalınlığı iyi çıkmıştı sonrasında ki testleri istemedim
momelif1 Bezelye1 benimde aynı şekilde normal kontrolde doktor normal dedi ense kalınlığı ve burun kemiğine yaptırmayı düşünmüyorum o yüzden
sevacano momelif1 Ben yaptırmadım yaptırmayı da düşünmedim hiç bir zaman sadece oturup uzun uzun araşdırdım ve kararım kesinlikle yaptırmamak hepsi para tuzağı detaylı bile yaptırmadım . İkili üçlü zaten çok saçma geliyor %45 oran doğruluk payı var o yüzden çok doğru bulmadiğim için yaptırmadim
jalepone momelif1 ben fetal dna yaptırmadım ikili ve üçlü yaptırdım ama şimdiki aklım olsa sadece ikili yada fetal DNA yaptırırım . Çünkü ikili üçlü olumlu da olsa olumsuz da olsa kesin sonuç değil deniyor hoca ikisi de olumlu olup sonunda doğunca farklı olabilir diyor ikilim iyi geldi üçlü de oran düştü canım çok sıkıldı hoca diyor bu tanı değil tarama testi varya boşu boşuna yapıldığını düşünüyorum kesin diye bir şey yok zaten kendine de bebeğine de eziyet oluyor . Detaylı ultrason düşünüyorsan orada da zaten oran veriyorlarmış o zamana kadar kendini yormazsın hiç değilse
Bezelye1 momelif1 en güzeli şeker yüklemesi de yaptırmadım ben doktorum gerek görmedi açlık kan şekeri değerlerine baktı iyi olunca yaptırma dedi