busrasafak Ayy sonunda ben de yaziyorum hikayemi. Hersey bianda oldu kizlar kontrole diye geldik gebelik zehirlenmesi cikti bianda 37+5 iken doktorum ertesi gun dogumun olmak zorunda dedi. Bende doğumla ilgili ne aciklik ne sanci hicbirsey olmadığından suni sanci deneriz oglene kadar ilerlemezse sezeryana alirim dedi. Bugun sabah 7 bucukta yatisim yapildi evrak vs derken 9 da suni sanci verilmeye baslandi. 1 saatte 1cm aciklik oldu ilk once. Sonrasinda 3cm oldu doktorum suyumu patlatti(plastik bi çubukla canim acidi acikcasi) ve bi ilac yerlestirdi. Sonrasinda da sancilar iyice artti. Kizlar suni sanci cekilebilir bisey bagirinca daha cok artiyor nefes al ver plates topu ve sicak dus kurtaricim oldu.sonra aciklik cm y kadar cikti ve doğumhaneye iniyoruz tam aciklik oldu dedileer. Herkes cok sasrdi bu kadar erken acilmasina(Meryem ana otunuj faydasi oldugunu dusunuyorum) Doğumhneye indik ciktim catala sancin gelince derim nefes al ikin dediler. Ama gücum kalmadigi icin itemedim bikac kez denedik olmadi. Karsida bir odaaua gectim kafasinin inmesi icin sanci gelince ikin dediler. Ya yok gucum kalmadigi icin canimdan can gidiyor hemoroid sorunum vardı bide.Ben odaya gectikten sonra bi kiz geldi masallah 3 ikinmada dogurdu. bebisin sesi geldi. ben ağlamaya basladim ben beceremiyorum olmiyor vs. diye.Kizlar tam o an cuma ezani okundu ama nasil dua ettim icten bir sekilde. Ben farkinda olmamisim doktorum gelmis burda mi dogurcan diyor. yine geçtik doğumhaneye ikindim 2 kez cikti kafasi rahatladim derken kasildim kizlar doktorum Busra sakin ol derken sicak bir his askim bebeğim dogdu. Bebegin esini cikartirken de biraz aci cektim ama napalim kizlar bebisim saglikli cok şükür . 3100 gr 49 cm doğdu. Benim tansiyonum biraz yuksek kontrol altındayım .Yarin sabah insallah taburcu olacagiz. Hepinize hayirli dogumlar🤗😍
Nurrrrr busrasafak Rabbim sağlıkla huzurla bol bol rızkıyla büyütmeyi seninde evladına hayırlı güzel bir anne olmayı nasip etsin İnsallah Maşallah subhanallah darısı diğer hamilelerimizin başına insallah 😘❤️❤️
Fatmakrt busrasafak geçmiş olsunn gözün aydın canım 💗 gebelik zehirlenmesi ne oluyor acaba bi belirti ile mi gitmiştin hastaneye?
busrasafak Fatmakrt canim belirti olarak odem vardi ayaklarimda. her kontrolde tansiyonum normal cikarken bu sefer 14e 9 cikti. Idrarda da protein kacagi cikinca. Doktorum kesim tanıyı koydu
Mucizesinibekleyenacemianne busrasafak ayaklardaki ödem bianda mı başladı uzun süredir varmıydı? Benim de bacağım degil de ayak bileklerim cok şiş, bastırınca icine cöküyo uzun süre kalıyo öyle 🤦🏻♀️ Tansiyonum 10/6 falan cıkar hep, bi bugünkü kontrolde 12/7 cıktı. Aslında evde alet bulundurmalı sanırım🤦🏻♀️ Ödem dışında belirti vermedi dimi tansiyon ve idrar bakılana kadar
Selim_Alparslan busrasafak ay kuşum ya yerim ikinizide hayırlı olsun Bebişim 🙂 prensesi aldın kollarına ne güzel 🥰 bende eşimi beklesin istiyorum inşallah gününü doldurur 🙂 çok zorlandın mı kuzum korkulacak kadar var mı normal Doğumdan çok korkuyorum 😓
busrasafak Selim_Alparslan Ah kuzum cok sagol benim hemoroid psikolojik olarak cok etkiledi. Sanci kismini muthis atlattim herkes tebrik etti ama ikinamadim. Sonra tum gücümle ikindigimda bebia ciktiktan sonra kasildim. Orada kesi atti kac dikis var bilmyorum az demisti dun doktorum. Hersey kafada bitiyor kuzum kasarsan sen de bebeğin de cok yoruluyor. Sancilari bagirmadan derin nefes al ver yapınca ve ya sicak su tutunca cok rahat atlattim 😇
Selim_Alparslan busrasafak birde kesi yok dimi kuzum ondan korkuyorum sanırım en çok ☹️ Kilosu ultrasonla aynı mı çıktı prensesin 😇 ben kesiden çok korkuyorum 😓
zgepolat Selim_Alparslan selam. Kesiden bende çok korkanlardandım. Son muayenede bunu dr.uma söyledim. Meğerse çok yanlış düşünüyormuşuz. Aslında kesi atılmazsa korkunç şeyler olabiliyormuş. Dr. Doğum başladığında makasın ucuyla minicik bir kesik atıcakmış. Çünkü olurda bebek zorlar ve yırtılma olursa bu yırtılma makata doğru oluyormuş ve bağırsaklara kadar gidiyormuş. Yada bebek zorladığı için idrar kesesini yırtıyormuş. Her iki durumda çok tehlikeli ve ameliyat gerektiren durumlarmış. Dr.umuz doç. Ama ben kadın doğumcuyum bunu biz dikemeyiz ve cerrah beklemek zorunda kalırız. Ayrıca ciddi hasar bırakabilir dedi. Dr.un atacağı o minik kesik hafif sağa doğru zararsız bir kesiymiş ve eğer bebek zorlanmazsa okadarla kalırmış. Eğer bebek zorlanıp çıkamazsada bağırsaklara ve idrar kesesine yani anneye zarar vermeden kendine alan açması için gerekliymiş. Bunu duyduktan sonra kesinin korkulacak birşey olmadığını artın biliyorum.
Selim_Alparslan busrasafak kuşum kesi yapmadan önce uyuşturuyorlar mı ö bölgeyi çünkü çok acır yani ☹️
Tugba2626 busrasafak tam benlik anlatmışsın valla bende normal Doğum korkusunu bıraktım hemoroid i düşünüyorum nolacak diye . Seninki ıkınma vs yüzünden ilerledi mi? Ben açıkçası korkuyorum iyice kötü olacak hemoroid diye.
SafaMerve busrasafak Ay canım senin adına gerçekten çok sevindim erken doğum olmasına rağmen normal doğum yapmışsın sezeryan değil İnşallah sütün de bol olur bebişini Sağlıklı sağlıklı beslersin🌸💐😉 Allah güzel ahlaklı yapsın Vatanına milletine sahip çıkan bir evlat etsin inşallah🤗🌸💐
rabiagucer03 busrasafak ay valla çok sevindim adına bitanem maşALLAH RABBİM mutluluğunu daim etsin.😍 bendede var hemoroid ondan çok korkuyodum
busrasafak rabiagucer03 Canim dogum aninda o beni psikolojik olarak etkiledi ikinmami. Suanda aciyor ama idare edecegim napalim
Hbsanneoluyo busrasafak cnm gözün aydın rabbim analı babalı büyütsün inşallah 🙏 Bebek kanala yerleşmişmiydi kuzum Banada sancı verecekler ama doktor çok ümitli bakmıyor kanala yerleşmesi açılma sancı fln hiç bişy yok40+6 pazartesi suni sancı denicez
busrasafak Hbsanneoluyo Inmis demisti sanirim inan hatirlamiuorum ama alttan muayene yaptığında ebeler suninin ilk anlarında geride filan yukarida dediler sicak dusa soktular o etkiledi bence kesinlikle dene suni sanciyi. Bak benim hicbir belirtim yokken yapmak zorunda olduğum icin denendi ve normal olduk cok sukur