Cat98 Görümcem mevlüt yapacakmış bayadır giderken bişey götürmem gerekiyor mu ben hiç mevlüte gitmedim?
Havin49_ Cat98 yani bebek mevlüdü sün et mevlüdü fln sa takı takılır cnmevi için okutuyorsa bi ölmüşü için okutuyorsa bişey götürmene gerek yok
1kelebek1bebek Cat98 Ben şahsen hiç bir eve eli boş gitmem. Eğer kızı vesilesiyle okutuyorsa mevlutu, çam sakızı çoban armağanı bir hediye alarak gidebilirsiniz. Şart şurt zorunluluktan ziyade küçük bir çocuğu mutlu etmiş olursunuz bu vesileyle.
Perim2 Cat98 sünnet mevkisine gitmiştim herkes para atıyor bir tepsiye 🤣onalrdan görüp bende atmıştım bide burda kız bebelere 6 ay kınası çok yaygın ondada herkes tepsiye para atar
Cat98 ozlemyilmaz60 valla amacını anlamadım kızı 3 buçuk yaşında doğduğundan beri yapıcam diyo şimdi yapıyor yani amacı olmayan bi mevlüt aslında 😁
Cat98 Havin49_ öylesine okutacak herhalde bi amacı yok yani kızı doğdugunda yaptırmamış şimdi kızı 3,5 yaşında yani 🤷🏻♀️
papatyakokulugece Cat98 olabilir üç yada bes bunun yaşı yok anca denk gelmis demek ki amaçsız mevlüt demişsin de ben bunda dalga geçilecek birşey görmedim.her neyse gram takabilirsin durumun yoksa para tak bi miktar bin lira olabilir mesela
Cat98 papatyakokulugece mevlüt neden okutuluyor ki ben onu anlamıyorum mevlüt denilen şey peygamber efendimize övgü demektir ve bu bir çocuga ölüye vs yapılmaz sadece peygamberimizi anmak için yapılmalıdır o yüzden saçma geliyor çocugun veya başka bir dünyalık bişey için mevlüt yapan insanlar bana yakınım olmasa buna da katılmazdım açıkcası ben övgü niyeti ile gidicem yine de sırf halk aradında kültleşmiş diye doğru bulmadığım bir şeyi kabul edemiyorum
papatyakokulugece Cat98 yanlış mevlutte dua okunur ilahi söylenir sohbet yapılır dini sohbet.mevlüt peygamberi anma yada övme için yapılmaz sen yanlış biliyorsun
Cat98 greybrde ikisi içinde değil aslında ama ben direkt kayınvalideme sorayım belki adetleri farklıdır teşekkür ederim
Cat98 papatyakokulugece bence sen tekrar araştır canım ben yanlış bilmiyorum mevlütte neler yapıldığını biliyorum elbette ama ama bunun amacı peygamberimizin doğumunu kutlamak onu anmak ve övmek. Bebek doğdu diye yapılması tamamen kültürel bişey gelenek haline gelmiş olması mesela bebeği görmeye gelemeyenler için falan kırk uçurtmasında mevlid okutulabiliyor herkes takısını da getirmiş oluyor falan öyle öyle yayıldı herhalde. De ben görümcemin çocuğu doğduğunda altınımı takmış hediyemi almıştım şimdi takmıcam mevlid yapıyo diye o yüzden gidenler başka ne götürüyor onu sormuştum
papatyakokulugece Cat98 mevlutte peygamber doğumu kutlanmaz senin dediğin kutlu doğum haftasında olur mevlüt çocuk için ev için falanda yapılır illa doğum gerektirmez. istediğin hocaya sor