suudee Kızlar, nasipse yarın tüp bebek süreci için ön görüşmeyi yapacağız ama telefonda görüştüğümüzde bize rapor çıkmayacağını söylediler. İlaçlar için de 40 bin lira bir maliyet denildi. Gerçekten bu rakamlara çıkıyor mu🤦♀️
buse76 suudee evet çıkıyor belki daha fazlası 50 60 bini rahat buldu bizimki hala da ilaç almaya devam
ghostty suudee 40 bin maliyet dediği sadece yumurta büyütme süreci. Ki bizim 40 tan fazla oldu. Yumurtanız erken büyürse 40 bin olabilir. Pozitif olduktan sonra da ilaç iğnelere devam ediliyor o da baya tutuyor. Rapor devlet hastaneleri de veriyor ama süreç alıyor.
mom28_ suudee nerde başlıyorsunuz o hastanede mi geçmiyor rapor genel olarak şartları saglamadıgınız için mi çıkmıyor
suudee buse76 sürece girince de neyse ödeniyor belli ki ama ciddi rakamlar 🤦♀️ peki dondurma için ücret var mi oldu ki canlı transfer yapılamadı
veddd merhaba biz ozelde tedavi olduk.ilaclar, tahliller, doktor muayenesi, tup bebek merkezinin ekstra islemleri , tedaviden sonraki ilaclarin fiyati, bizim sehir disindan git gellerimiz vs vs vsss :) 500 bini buldu
suudee ghostty rapor için uygun değilmişiz görüştüğüm doktorun asistanı öyle söyledi. Pozitif olduktan sonra ne kullanılıyor peki tutunmasi icin mi?
narcisse suudee Evet dondurduğunuz embriyo sayısına göre dondurma ücreti oluyor. Bu ücreti 1 yıllığına alıyorlar 1 yıl sonra yenilemek isterseniz tekrar ücret ödemeniz gerekir. Şöyle düşünün mesela opu (yumurta toplama) işlemi sonrasında 10 yumurtanız toplandı, bunların 8’i döllenebildi ve embriyo haline geldi ve 6 tanesi 5.güne kaldı diyelim. Taze transfer olsanız bile 1 veya 2 embriyo transfer edileceğinden kalan embriyoların ziyan olmasını istemezsiniz çünkü olur da ilk tedavi olumsuz sonuçlanırsa (umarım daha ilk seferden olumlu sonuç alırsınız) ikincide sıfırdan başlamayacaksınız donmuş embriyoları kullanacaksınız. Ya da ilerde kardeş düşünürseniz o donmuşları kullanarak sadece transfer işlemi olacaksınız en baştan OPU sürecine girmeyeceksiniz. Tabi embriyoların kalitesine göre değişir doktorunuzla yorumlarsınız. Bazı kişilerde 1-2 embriyo kalıyor 3.güne veya 5.güne, doktor bunlara taze transfer yapmayı uygun görürse o zaman donduracak embriyo kalmamış oluyor.
buse76 suudee yani şöyle benim tedavi olduğum yerde iki tüp dondurma ücretsizdi paketin içine dahildi yani şöyle 5 embriyo oldu 2 si transfer oldu 3 ünü tek tüpte ücretsiz dondurduk diğer 2 si tek tüpteydi onu transfer ettik
buse76 suudee hele bide pozitif sonuç alınca o parayı gözün bile görmüyor Rabbim sana da yaşatsın p duyguyu dileyen isteyen herkese bizde diyorduk yapamayız edemeyiz işin içinden çıkamayız diye ama Rabbim yürü kulum dedi çok şükür çıktık işin içinden borçsuz
ghostty suudee transferde kullanılan ilaçlar devam ediyor. Evet bebeğin tutunmasının devamlılığı için. Progestan, kan sulandırıcı vs
veddd suudee cok sukur pozitif sonucu aldik.suan 24+4 teyim. Rabbim dileyen herkese en kolayindan hayirlisiyla nasip etsinn insallah. amin amin amin💛
suudee ghostty iğne paylaşan anneleri simdi anlıyorum surec gerçekten yıpratıcı belli ki. Siz nerde yaptırdınız sonuc güzeldir inşallah 🙏🏻
ghostty suudee şükür 14. haftaya gireceğiz. Ben pozitifi gördükten sonra iğneler bitiyor sanıyordum, hayal kırıklığına uğramıştım🥲Ama geçip gidiyor günler. Darısı başınıza inşallah kolaylıklar diliyorum♥️
anneoluyorummm103 suudee bahçecide yaptırdım ilk seferde tuttu çok şükür şimdi 36.haftayı yarıladık ☺️
suudee narcisse yani bakınca sonraki süreç içinde hazırlanmış oluyoruz. Ama belli ki herkesin süreci kendine özgü. Kaç yumurta olacağı onların kaçı süreçte devam edecek hepsi yolumuzda belli oluyor. İşin içine girmeden boyle ayrıntılar bilimiyor. Cok iyi oldu bu açıklama teşekkür ederim 🥰
ayse999 anneoluyorummm103 Merhaba Bahçeciyi beğeniyorum ilerleyen zamanda yaptırabiliriz belki toplam ne kadar ücret ödediniz acaba ?
suudee buse76 nerde yaptırdınız acaba. Bir de ücreti ne kadardı. Bana dondurma ücreti söylemediler gidince öğreneceklerim arasında büyük ihtimalle 🤦♀️
suudee buse76 ay inşallah nasip olur bana da 🥺🤲🏻 3 yıldır her ay geldi gelecek diye cok bekledik vesilesi budur belki 🥺 Rabbim saglikla aldirsin kucağa
suudee ghostty ben de pozitif sonrasi normal gebelik diye düşünmüştüm. Sağlıkla büyüsün gelsin inşallah sizin bebiş de🤲🏻🥹